Nu öppnar restaurang Villa Linnéa i Astrid Lindgrens Värld
Hem EFTER PLUGGET Nu öppnar restaurang Villa Linnéa i Astrid Lindgrens Värld

Nu öppnar restaurang Villa Linnéa i Astrid Lindgrens Värld

Publicerat av: Redaktionen

För ett år sedan invigdes Bysalen, den första etappen av Astrid Lindgrens Vimmerbys 150-miljonersinvestering i nya restaurang- och konferensutrymmen.

Nu är det dags för invigning av etapp två, i dag öppnar vi upp portarna till restaurang Villa Linnéa.

Satsningen som har gjorts över de två senaste åren med två nya restauranger med gemensamt kök och en helt ny konferensvåning för 100 – 400 gäster är efterlängtat i parken.

Det gör att vi inte kommer att stänga helt när den traditionella säsongen tar slut.

– När vi nu är klara betyder det dels att vi kommer att kunna ge våra gäster en bättre upplevelse genom ännu färre köer, men den stora skillnaden är att vi nu kommer att ha ett flöde av gäster under hela året genom konferenssatsningen. Det är en mental övergång för oss att vi aldrig mer kommer att stänga eller att öppna. Nu gäller det att leverera över hela året, säger Joacim Johansson, vd för Astrid Lindgrens Värld.

Villa Linnéa – en touch av flärd från förr

Nu öppnar restaurang Villa Linnéa i Astrid Lindgrens VärldDen nya restaurangen i Astrid Lindgrens Värld är en vacker villa från 1924. Det är känslan när man kliver in där, och en måltid kan intas i olika detaljrika och genomtänkta rum såsom bibliotek, arbetsrum, barnkammare eller salong.

Redan från öppningsdagen har Villa Linnéa servering både vid frukost, lunch och middag.
Menyn tar avstamp i den ”rediga” småländska mattraditionen och råvarorna är i vanlig ordning lokala. Totalt kommer restaurangen att rymma 220 sittande gäster.

–Det ska bli kul att få introducera våra privatgäster och senare också konferensgäster till det småländska köket när konferensvåningen öppnar, säger Sara Hedblom, chef för mat och dryck.

– Vi är otroligt nöjda ända ned på detaljnivå över hur fin Villa Linnéa har blivit, och vi tackar NCC för ett bra samarbete i det här stora projektet med byggnader och bakgårdar, och givetvis ett stort tack till alla övriga som varit med och arbetat i projektet från idé till genomförande, avslutar Joacim Johansson.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>