Här är svenska EM-laget i WE
Hem EFTER PLUGGET Här är svenska EM-laget i WE

Här är svenska EM-laget i WE

Publicerat av: Redaktionen

Nu är laguttagningen till EM i working equitation för seniorer klar och det är en stark trupp med stor erfarenhet som skickas till Obořiště, Tjeckien i september.

EM i WE anordnas 18-22 september. Internationella mästerskap i WE hålls vartannat år och senast på VM 2022 fick Sverige som bäst en sjätteplats, genom Idamaria Johansson som också ingår i årets EM-lag.

– Det känns väldigt roligt att kunna ta ut en trupp där tre ryttare har erfarenhet av att rida mästerskap, samtidigt som vi har en mästerskapsdebutant. Det speglar sporten, som nu funnits i trettio år men som fortfarande utvecklas otroligt mycket, säger landslagsledare Kajsa Ekedahl.

Fyra svenska ekipage har tagits ut till mästerskapet:

Julia Wittsell – Hercules
Född: 1980, hemort: Hofterup, klubb: Helsingborgs Fältrittklubb

Idamaria Johansson – Hoxi
Född: 1983, hemort: Stallarholmen, klubb: Strängnäsbygdens Ryttarförening

Therese Edlund – Aragorn
Född: 1981, hemort: Skultuna, klubb: Surahammars Ryttarförening

Astrid Hedman – Jaguar
Född: 1991, hemort: Esposende, klubb: Piteå Ridklubb

Här är svenska EM-laget i WETherese Edlund mästerskapsdebuterar och Astrid Hedman har sedan VM 2022 en ny häst i Jaguar.

– Eftersom det är en relativt ny gren med få internationella tävlingar, blir mästerskapen väldigt spännande. Det är först då man verkligen ser hur nivån höjt sig, vilket också gör det svårt att sia om resultat. Självklart finns det favoriter, men de svenska ekipagen är starka och jag är övertygad om att vi kommer få se väldigt fina insatser under EM, säger Kajsa Ekedahl.

EM kommer i år ha fritt inträde, vilket bäddar för en folkfest. Detta blir dessutom det första europamästerskapet som hålls sedan 2016, eftersom det planerade mästerskapet 2020 fick ställas in på grund av pandemin.

– WE är verkligen en gren som bygger på att man har ett gott samarbete med hästen. Det blir en väldigt trevlig ridstil, vilket jag hoppas att publiken uppskattar. Du som har möjlighet, kom och titta för ju större svenskklack på läktaren desto roligare, säger Kajsa Ekedahl.

Arrangörens hemsida: 
2024-europeanchampionship-cz.pdf (wawe-workingequitation.com)

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>