Högskolan Väst knyter entreprenörskap och innovation närmare
Hem NYHETER Högskolan Väst knyter entreprenörskap och innovation närmare

Högskolan Väst knyter entreprenörskap och innovation närmare

Publicerat av: Redaktionen

Högskolan Väst kommer framöver att investera mer i det egna innovationssystemet.

Det innebär att samarbetsavtalet med Drivhuset kommer att sägas upp.

– Drivhuset har gjort ett jättebra arbete med att entusiasmera och inspirera våra studenter. Men det är dags att entreprenörskap och innovation knyts ännu närmare högskolans egen verksamhet, säger rektor Mats Jägstam.

Entreprenörskaps- och innovationsfrågornas framtid på högskolan grundar sig på en förstudie som presenterades i februari på högskolan (Vad är ambitionen? En rapport om innovation och entreprenörskap vid Högskolan Väst). Förstudien belyser innovations- och entreprenörskapsarbetet vid högskolan och var initierad av Drivhuset, Innovatums startupverksamhet, Högskolan Väst och Studentkåren. Initiativet kom för att parterna upplever att det saknas en hållbar modell för studenters innovationsresor i Fyrbodal. De menar att potentialen som finns på lärosätet inte tas till vara fullt ut samt att flödena och samverkan dem emellan kan bli bättre.

Högskolan Väst knyter entreprenörskap och innovation närmare

Mats Jägstam, rektor Högskolan Väst

– Studien presenterade förslag på två olika vägval och vi har nu valt ett av dem som alltså betyder att vi investerar mer i innovationssystemet hos oss själva och stärker upp vår verksamhet på området.

-Studien pekar också på vikten av att stärka Innovatums roll, genom samverkan och närvaro vid högskolan. Något vi också kommer att göra framöver, säger Mats Jägstam.

Att ta ett större eget ansvar är också ett resultat av en politisk viljeinriktning, menar Mats Jägstam.

– Regeringen pekar mycket mer tydligt på lärosätenas roll och ansvar för dessa frågor numera i forsknings– och innovationspropositionen. Det gör att vi behöver bli mer aktiva själva med att få in det här i vår egen verksamhet, såväl i utbildning som i forskning.

Fina insatser

Ambitionen med att ta ett större eget ansvar får som följd att högskolan alltså har beslutat att säga upp avtalet med Drivhuset vid Högskolan Väst. Drivhuset arbetar idag med att inspirera och vägleda studenter inom entreprenörskap, företagande och innovation och finns på campus i Trollhättan. Övriga stiftare är Fyrbodals kommunalförbund. Studentkåren vid Högskolan Väst och Innovatum.

– Vi är oerhört tacksamma för de fina insatser som Drivhuset stått för. Det betyder mycket när vi nu växlar upp och tar utvecklingen vidare, avslutar Mats Jägstam.

Kontakt: Mats Jägstam, rektor Högskolan Väst, rektor@hv.se

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>