Civilministern mötte Högskolan i Skövdes forskare
Hem FORSKNING Civilministern Erik Slottner mötte Högskolan i Skövdes forskare

Civilministern Erik Slottner mötte Högskolan i Skövdes forskare

Publicerat av: Redaktionen

Civilminister Erik Slottner kom till Skaraborg och Skövde den 20 februari.

Han passade då på att besöka Högskolan i Skövde och lyssna till Högskolans forskare inom informations- och cybersäkerhet.

I kanslihuset på Högskolan i Skövdes campus träffade civilminister Erik Slottner Högskolans rektor, prorektor samt några av lärosätets forskare och chefer. Med vid besöket var också flera av civilministerns kristdemokratiska partikollegor.

Stora förväntningar

I det budgetunderlag som Högskolan i Skövde nyligen har skickat till regeringen ber lärosätet regeringen om ett större utbildningsuppdrag. I sin inledning förklarade Högskolans rektor, Muriel Beser Hugosson, bakgrunden till det önskemålet.

– Omvärlden har stora förväntningar på att vi som högskola ska bidra i den omställning som pågår i Skaraborg. Samtidigt är vårt uppdrag och anslag detsamma som tidigare. För att kunna bidra på det sätt vi önskar och vill behöver hantera den utmaningen, sa Muriel Beser Hugosson medan hon beskrev Högskolans profil och inriktning för ministern.

Roligt och viktigt

Civilministern mötte Högskolan i Skövdes forskare

Högskolan i Skövdes docent i informationsteknologi Marcus Nohlberg, civilminister Erik Slottner och Högskolans rektor Muriel Beser Hugosson.

Forskarna Marcus Nohlberg och Rose-Mharie Åhlfeldt beskrev Högskolans forskning inom informations- och cybersäkerhet för civilministern och hans partikollegor.

– Högskolan i Skövde har en unik expertkompetens. Vi kombinerar forskning om cyber- och informationssäkerhet med forskning om till exempel krishantering. Det är både roligt och viktigt att vi får möjlighet att berätta om vårt forskningsarbete för civilministern, förklarade Marcus Nohlberg.

Som civilminister arbetar Erik Slottner bland annat med regeringens digitaliseringspolitik. Efter forskarnas presentation summerade han några av sina intryck:
– Något som jag tar med mig är vikten av att den mänskliga aspekten vägs in vid utvecklingen av digitala lösningar, för att system ska bli både säkra och användbara, konstaterade Erik Slottner.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>