18 miljoner till arbetet för unga
Hem EVENT Postkodlotteriet: 18 miljoner till arbetet för unga

Postkodlotteriet: 18 miljoner till arbetet för unga

Publicerat av: Redaktionen

Som en av drygt 60 ideella organisationer fick Fryshuset dela på det årliga överskottet från Postkodlotteriet.

Årets utdelning landade på 18 miljoner som kommer att bidra till Fryshusets vision – att göra det möjligt för unga att genom sina passioner förändra världen.

– Stödet från Postkodlotteriet är otroligt värdefullt för Fryshuset. Det möjliggör för oss att agera där vi ser att behoven är som störst och göra de insatser som vi ser är de mest relevanta för unga, säger Fryshusets vd Johan Oljeqvist.

Totalt delades över en miljard kronor ut till ideella organisationer som jobbar med barn och unga, djur och natur, forskning och hälsa, demokrati och samhälle, klimat och miljö, samt idrott och friluftsliv.

18 miljoner till arbetet för unga

18 miljoner till arbetet för unga

Fryshuset är en av de 61 organisationer som får ett årligt basstöd av icke öronmärkta pengar.

Postkodlotteriet har stöttat Fryshuset sedan 2013, med en summa på totalt 242 500 000 kronor. Med en miljon lottköpare är Postkodlotteriet Sveriges största lotteri, men också Sveriges största privata givare till ideell sektor. Idag genererar lotteriet cirka en miljard kronor om året till över 60 organisationer som arbetar för att göra världen bättre.

Läs mer om utdelningen och överskottet här.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>