Nyinstiftat pedagogpris inom naturvetenskap och teknik delas ut på Tom Tits Experiment
Hem EVENT Nyinstiftat pedagogpris inom naturvetenskap och teknik delas ut på Tom Tits Experiment

Nyinstiftat pedagogpris inom naturvetenskap och teknik delas ut på Tom Tits Experiment

Publicerat av: Redaktionen

Det nya priset Guldfjärilen, som instiftats av Hands-On-Science, tilldelas en pedagog eller ett arbetslag som på ett innovativt sätt skapat förutsättningar för lustfyllt och likvärdigt lärande inom de naturvetenskapliga ämnena och teknik.

Tom Tits Experiment står som värd för prisutdelningen utifrån sin starka position inom STEM och det nära samarbetet med Lekolar, ägare till Hands-On-Science.

Vinnare av Guldfjärilen 2024 är Sabina Meimermondt från Gotland.

— Årets vinnare av Guldfjärilen är en eldsjäl som inspirerar både elever och andra lärare. Hon skapar magi med de naturvetenskapliga ämnena redan från förskoleklass, säger Utbildningspedagog Sofia Winerdal, Hands-On Science.

Invigning av nytt Makerspace på Tom Tit

I anslutning till prisutdelningen av Guldfjärilen invigs också ett helt nytt Makerspace på Tom Tits Experiment. Den nya skaparytan är framtagen tillsammans med Lekolar. Tom Tits vision är upptäckarglädje för alla, alltid och samarbetet med Lekolar kring material för lekande och lärande, samt inredning av rum för skapande, tillgängliggör en arena för lustfyllt lärande. Makerspace är ett tydligt exempel på detta. Här används återbruksmöbler, roliga bygg- och konstruktionsprodukter samt en flexibel inredning där alla bord exempelvis står på hjul för att kunna anpassa rummet utifrån målgruppens behov och önskemål.

Nyinstiftat pedagogpris inom naturvetenskap och teknik delas ut på Tom Tits Experiment

Guldfjärilens vinnare: Sabina Meimermondt

— Makerspace är en attraktiv plats för skapande i alla åldrar och storlek på grupper. Här skapar barn och ungdomar prototyper av sina idéer ena dagen och vuxna konferensgrupper sitter i kreativa möten nästa dag, säger Tiffany Alnefelt, pedagog och partnerskapsansvarig på Tom Tit.

Tillsammans gör Tom Tit och Lekolar skillnad genom att inspirera och uppmuntra den positiva attityden till STEM genom ett besök på Tom Tits Experiment.

— Lustfyllt lärande är kärnan i Tom Tits verksamhet, vilket vi verkligen kan satsa på i samarbetet med Lekolar. Med vårt gemensamma arbete och det vi åstadkommer tillsammans, gör vi skillnad för barn och unga i samhället, avslutar Tiffany.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>