Rättelse från Keystone Education Group om gymnasium.se
Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Rättelse från Keystone Education Group om gymnasium.se

Rättelse från Keystone Education Group om gymnasium.se

Publicerat av: Redaktionen

Keystone Education Group är ingen friskolekoncern.

”Vi äger inga skolor. Istället fungerar gymnasium.se som en annonsmarknad för gymnasieskolor – det vill säga att alla skolor finns representerade på gymnasium.se men skolor har också möjlighet att köpa extra synlighet”, skriver Gabriel Seidel – PR-specialist på Keystone Education Group.

”Vi förstår såklart att det kan bli fel ibland – men vi vill gärna ha en rättelse så snabbt som möjligt. Då detta har skett förut vet vi att det kan skada vårt varumärke”, fortsätter Gabriel Seidel i mail till LindeKultur.

LindeKultur skrev 11 januari under rubriken ”Svårt jämföra gymnasieprogram när elever har blivit handelsvaror”:

”Går man till någon av de ”oberoende” gymnasieguider som finns på nätet är det också de fristående gymnasieskolorna som dominerar eftersom de i många fall också äger och driver webbplatserna – exempelvis GymnasieGuiden.se som är en del av friskolekoncernen AcadeMedia; Gymnasium.se som är en del av Keystone Education Group; SkolKollen.se som är en ”medborgartjänst” från IST Group AB.”

gymnasium.se är en del av Keystone Education Group: ”Keystone Education Group är marknadsledande inom utbildningsmarknadsföring och driver världens största söktjänster för utbildning. Keystone Education Group samarbetar med 4.000 utbildningsleverantörer i 40 olika länder och sammanlagt hjälper vi 3 miljoner studenter att hitta rätt utbildning”, enligt företagets hemsida.

Rättelse från Keystone Education Group om gymnasium.se

Söker man efter estetiska program i Örebro län på gymnasium.se får man 15 träffar med Lindeskolan på 13:e plats.

Att hitta rätt gymnasium är inte alltid lätt, vi finns för att hjälpa dig: ”Vår vision är att hjälpa alla i Sverige att hitta rätt gymnasieskola och program. gymnasium.se är en samlingssida för gymnasieskolor som gör det lätt för våra besökare att hitta, jämföra och välja skolor och program. Hos oss kan du till exempel läsa recensioner om skolor, ta del av våra quiz, läsa om yrken och löner, räkna ut ditt meritvärde och mycket mer”, enligt webbplatsen gymnasium.se.

15 sökträffar varav de första nio är fristående gymnasieskolor

Söker man efter estetiska program i Örebro län på gymnasium.se får man 15 träffar – de första nio är till fristående gymnasieskolor, den första kommunala gymnasieskolan (Karolinska i Örebro) kommer på tionde plats. Lindeskolan kommer på trettonde plats med minsta möjliga basinformation om skola och program.

Anledningen enligt Gabriel Seidel är hur mycket skolorna betalar för att synas: ”Vi erbjuder flera olika tjänster som syftar till att underlätta matchningen mellan skola och elev. För att hamna överst i sökresultatet på gymnasium.se finns möjlighet att köpa en sponsrad plats, likt på Google. Priset varierar beroende på kategorins och ortens popularitet.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>