Hem FORSKNING SLU i topp tre i universitetsrankning

SLU i topp tre i universitetsrankning

Publicerat av: Redaktionen

​SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, rankas även i år som ett av världens tre bästa universitet inom ämnesområdena jord- och skogsbruksvetenskap.

Det är organisationen QS som nu släpper World University Ranking-listan för år 2020.

I kategorin Agriculture & Forestry toppas listan av Wageningen-universitetet i Nederländerna följt av Davis i Kalifornien, USA och därefter alltså SLU.

SLU i topp tre i universitetsrankning

Maria Knutson Wedel, rektor vid SLU.

I kategorin Veterinärmedicin ligger SLU på plats 27 på världsrankningen, ett litet tapp jämfört med fjolårets 22:a plats.

– Vi är jättestolta över att vara fortsatt rankade som nummer tre i världen av QS. Det är en imponerande insats som görs av många anställda dagligen för att nå dit, säger SLU:s rektor Maria Knutson Wedel.

– Det är också ett kvitto på att vi klarar att leva upp till vår ambition att vara ett internationellt universitet med forskning i världsklass samtidigt som vi har svenska yrkesutbildningar med hög kvalitet som kräver professionell praktisk erfarenhet, parallellt med en stor verksamhet för att undersöka hur vår omgivande miljö mår där vi samlar och analyserar data och skriver beslutsunderlag, i likhet med några andra myndigheter, fortsätter hon.

– Jag är tacksam och glad över att ha fått förtroendet att få vara rektor på ett mycket speciellt universitet i toppklass, avslutar Maria Knutson Wedel.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>