Hem NYHETER Gammalt barnhem blir modern förskola

Gammalt barnhem blir modern förskola

Publicerat av: Redaktionen

Med varsam renovering och en utbyggnad på omkring 800 kvadrat ska Vitsippans förskola anpassas till dagens lärmiljö och ett växande Karlstad.

På dagens pressträff fick kommunalråd Niklas Wikström (L) och ordförande i teknik- och fastighetsnämnden Henrik Lander (C) hjälp av barn från Vitsippans förskola att rengöra fasaden och skrapa fönstren.

Gammalt barnhem blir modern förskola

Här påbörjar kommunalråd Niklas Wikström (L) och ordförande i teknik- och fastighetsnämnden Henrik Lander (C) renoveringen av Vitsippans förskola tillsammans med Unni, Harald, Elis, Emma, Tove och Frank från förskolan.

Jacobergshemmet stod klart 1952 och var ett tillfälligt hem för barn med otrygga hemförhållanden. På senare tid har byggnaden använts som förskolan Vitsippan, som nu ska anpassas för framtiden.

– Sommarro och Jakobsberg är områden som växer och det känns bra att få till en större och mer modern förskola här. Både insidan och utsidan anpassas till dagens lärmiljön, säger kommunalråd Niklas Wikström (L)

I förskolan har det funnits fyra avdelningar och med en ny tillbyggnad på omkring 800 kvadratmeter utökas förskolan till åtta avdelningar.

Tillbyggnaden ska förbindas med det gamla huset genom en glasgång i markplan.

En varsam renovering av byggnaden

Fastigheten är med i kommunens kulturmiljöprogram där den är utpekad som särskilt värdefull. Utformning av tillbyggnaden har därför tagits fram i samråd med stadsbyggnadsförvaltningen och Värmlands museum.

– Här tar vi hänsyn till det gamla samtidigt som vi anpassar till framtiden. Vi behåller utseendet på byggnaden genom att laga och renovera samtidigt som utbyggnaden får ett mer modernt utseende, säger Henrik Lander (C) ordförande i teknik- och fastighetsnämnden.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>