Flinka gatukonstnärer i årskurs 3 sprider glädje i Furulund
Hem EFTER PLUGGET Flinka gatukonstnärer i årskurs 3 sprider glädje i Furulund

Flinka gatukonstnärer i årskurs 3 sprider glädje i Furulund

Publicerat av: Redaktionen

Har du haft vägarna förbi gång- och cykeltunneln vid Furulund station?

Om du har det, så har du inte kunnat undgå den färgglada och glädjespridande väggmålningen som numera pryder de betonggrå väggarna.

Men visste du att det är eleverna i årskurs 3 vid Ljungenskolan som är konstnärerna bakom verket?

I slutet av maj månad färdigställde eleverna i årskurs 3 vid Ljungenskolan tunnelkonsten under vägledning av Street Corner. Det urbana konstprojektet är ett av förra läsårets Skapande skola-projekt i Kävlinge kommun. Konstverket lyfter verkligen det offentliga rummet och lovordas av förbipasserande – något som inte gått barnen förbi. Barnen har döpt tunnelmålningen till ”Konstportalen”.

Flinka gatukonstnärer i årskurs 3 sprider glädje i Furulund

Urban konst av elever vid Ljungenskolan på bästa läge i Furulund. Foto: Heidi Viman, Kävlinge kommun.

– Jag gick under tunneln med mina föräldrar och alla som gick förbi oss pratade om hur fint det var. Det var kul att de inte visste att det var jag som målat, berättar en av konstnärerna stolt och en klasskompis instämmer.

– Det är så häftigt att alla som gått förbi blivit så glada och gett oss beröm. Jag har aldrig sett vuxna jag inte känner så glada innan!

Information om Skapande skola-bidraget
Kulturrådet har uppdraget att fördela bidrag till kulturinsatser i grundskolans förskoleklass-årskurs 9. Bidraget kallas Skapande skola.

Genom Skapande skola får eleverna ta del av professionella kulturupplevelser och framför allt en möjlighet att skapa själva, med kulturens alla uttrycksformer. Kulturen integreras på så vis i skolans undervisning och stärker lärandet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>