Rikshem förlänger samarbetet med Stiftelsen Läxhjälpen och tar verksamheten till Östersund
Hem NYHETER Rikshem förlänger samarbetet med Stiftelsen Läxhjälpen och tar verksamheten till Östersund

Rikshem förlänger samarbetet med Stiftelsen Läxhjälpen och tar verksamheten till Östersund

Publicerat av: Redaktionen

Idag kan vi stolt meddela att Rikshem förlänger sitt samarbete med Stiftelsen Läxhjälpen och tillsammans med oss tar Läxhjälpsprogrammet till Östersund.

Rikshem har sedan 2015 varit en stor och engagerad huvudpartner till Läxhjälpen och har bland annat bidragit till organisationens etablering på flera nya orter runt om i Sverige där Rikshem har bestånd.

“Äntligen startar Läxhjälpen också i Östersund! Tillsammans med Rikshem och Parkskolan gör vi nu en insats för att fler elever ska nå kunskapsmålen och så småningom komma in på gymnasiet. Vi ser fram emot att skapa förändring för unga i Östersund och förhoppningsvis är det här bara början på vad vi kan åstadkomma tillsammans”, säger Henrik Szabo, generalsekreterare på Läxhjälpen

Rikshem förlänger samarbetet med Stiftelsen Läxhjälpen och tar verksamheten till ÖstersundLäxhjälpen och Rikshems samarbete har tidigare bidragit till att hundratals elever genom åren klarat skolan och gått vidare med självförtroende inför framtiden.

Genom Läxhjälpens resultatfokuserade program, där högskolestudenter och elever träffas två kvällar i veckan, ökas förutsättningarna till få fler elever att ta sig vidare till högre studier och skapa sin egen framtid. Genom extra stöd i skolan vill verksamheten bidra till en minskad segregation, tryggare områden samt en mer jämlik och inkluderande skola och ett dito samhälle.

“Som rektor är jag väldigt glad över att få börja samarbeta med stiftelsen Läxhjälpen. Det är så bra att vi är flera aktörer som hjälps åt för att stötta våra elever på vägen till en gymnasiebehörighet. Ju fler som hjälps åt, på rätt sätt, desto bättre!”, säger Anette Löf, rektor på Parkskolan i Östersund.

“Vi är stolta över att som huvudpartner till Läxhjälpen få fortsätta att utveckla vårt samarbete. Det är tydligt för oss att Läxhjälpens insatser stöttar unga till bättre skolresultat och öppnar upp fler möjligheter för framtiden. Det engagemang och den utveckling vi har kunnat se på andra orter är imponerande och det ska därför bli spännande att följa utvecklingen i Östersund”, säger Anette Frumerie, Vd på Rikshem.

Läxhjälpsprogrammet i Östersund ges initialt till elever i Parkskolan och kan förhoppningsvis erbjudas till fler elever i behov på sikt. Utöver Östersund samarbetar Rikshem och Läxhjälpen även i Uppsala, Västerås, Norrköping och Umeå.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>