15 miljoner till Erikshjälpens arbete för barns rättigheter
Hem NYHETER 15 miljoner till Erikshjälpens arbete för barns rättigheter

15 miljoner till Erikshjälpens arbete för barns rättigheter

Publicerat av: Redaktionen

Årets utdelning till Erikshjälpen från Postkodlotteriet landade på 15 miljoner kronor.

Under 2024 kommer överskottet både kunna bidra till flickors rätt till utbildning i Bangladesh och till att stärka barn i underprivilegierade områden i Sverige.

Erikshjälpen har fått stöd från Postkodlotteriet sedan 2009 och har sammanlagt tagit emot 207 miljoner kronor. I årets utdelning fick sammanlagt 61 ideella organisationer dela på över en miljard kronor som samlats in genom alla svenskar som köpt Postkodlotter.

Där det bäst behövs

Eftersom stödet inte är öronmärkt är det extra värdefullt. Pengarna kan användas där behoven är störst och bygga verksamhet långsiktigt.
15 miljoner till Erikshjälpens arbete för barns rättigheter– Utdelningen är en bekräftelse på hur viktigt vårt arbete är, säger Mattias Ingeson, Generalsekreterare för Erikshjälpen. Det långsiktiga stödet som vi själva kan fördela betyder otroligt mycket.

Under förra året användes Postkodlotteriets stöd till Erikshjälpen till exempel i projekt för barns rätt till utbildning i Uganda. Under 2024 kommer överskottet bland annat att bidra till flickors rätt till utbildning i Bangladesh och att stärka barn i underprioriterade områden i Sverige.

Tack till alla lottköpare

Postkodlotteriet finns till för att stödja ideella organisationer och nära en miljon människor i Sverige deltar i lotteriet. Pengarna delas ut till ideella organisationer som jobbar med barn och unga, djur och natur, forskning och hälsa, demokrati och samhälle, klimat och miljö, samt idrott och friluftsliv.
– Det här är pengar som kommer göra stor skillnad för väldigt många barn, säger Mattias Ingeson. Erikshjälpen vill tacka Postkodlotteriet och alla lottköpare som fortsätter stötta vårt arbete för att ge liv åt barns drömmar.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>