Teknologiberoende bland barn: Ett växande problem
Hem EFTER PLUGGET Teknologiberoende bland barn: Ett växande problem

Teknologiberoende bland barn: Ett växande problem

Publicerat av: Redaktionen

En ny studie från 2023 visar att teknologiberoende är ett allt större problem bland barn och ungdomar.

Över hälften av tonåringar använder sina smartphones på natten, ofta för att titta på YouTube, använda sociala medier, spela spel eller läsa.

Teknologiberoende bland barn: Ett växande problemDetta överdrivna användande påverkar deras sociala utveckling, psykiska hälsa och sömn negativt. Barn som spenderar mycket tid på skärmar riskerar att utveckla sämre sociala färdigheter och ökad isolering. Dessutom kopplas teknologiberoende till stress, ångest och sömnproblem.

För att motverka dessa effekter kan föräldrar begränsa skärmtid, införa teknikfria zoner i hemmet och använda föräldrakontrollverktyg. Genom dessa åtgärder kan vi skydda barnens välbefinnande i en allt mer digital värld.

Källa : Tech Critter 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>