Askersunds kommun vill öka ungdomars fysiska aktivitet
Hem KOMMUNER Askersunds kommun vill öka ungdomars fysiska aktivitet

Askersunds kommun vill öka ungdomars fysiska aktivitet

Publicerat av: Redaktionen

Askersunds kommun och RF-SISU Örebro län bjuder därför in idrottsföreningarna till en föreningsträff torsdag 4 april för att inspirera och även ge föreningar en chans till att mötas och diskutera denna viktiga fråga

—Vi arbetar med att öka den fysiska aktiviteten för kommunens ungdomar som vi vet är en av de viktigaste faktorerna för en god jämlik och jämställd folkhälsa. Idrotten är en viktig del för ökad fysisk aktivitet och därför är det viktigt att tillsammans med föreningarna diskutera hur de kan behålla och locka fler barn och ungdomar, säger Simon Elgbratt, fritidsutvecklare på Askersunds kommun.

Kommunen kommer att berätta om projekt ÖKA, som syftar till att öka den fysiska aktiviteten för ungdomar 13–21 år. RF-SISU kommer därefter involvera idrottsföreningarna i ett processarbete för att behålla och/eller locka fler ungdomar till föreningsidrotten.

Askersunds kommun vill öka ungdomars fysiska aktivitet— Vi arbetar strategiskt för att öka den fysiska aktiviteten, tillägger Daniel Eriksson, förvaltningschef Askersunds kommun. Det tillsammans med vår vilja att fördjupa dialogen med föreningarna gör att träffen är viktig.

Tid för föreningsträffen: Torsdag 4 april, kl 18.00-20.00 med start 17.30 för drop-in och fika.

Lokal: Visholmen, Kulturhuset Sjöängen

Arrangör: Fritid, Askersunds kommun, RF-SISU Örebro län

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>