HFAB utökar sommarjobbsbudgeten igen 
Hem KOMMUNER HFAB utökar sommarjobbsbudgeten igen 

HFAB utökar sommarjobbsbudgeten igen 

Publicerat av: Redaktionen

HFAB väljer att satsa en miljon kronor extra på sommarjobb i år.

Det innebär att det kommunala bostadsbolaget kommer att kunna erbjuda sommarjobb till cirka 200 ungdomar.

Tidigare i vintras höjde HFAB årets sommarjobbsbudget med 500 000 kronor för att kunna anställa cirka 150 sommarjobbare i stället för cirka 130.

Nu har det kommunala bostadsbolaget valt att utöka budgeten med ytterligare 500 000 kronor. Beslutet innebär att HFAB kommer att satsa sammanlagt en miljon kronor extra på sommarjobb i år, vilket i sin tur betyder att cirka 200 ungdomar får möjlighet att sommarjobba på bolaget.

Förslaget att höja årets sommarjobbsbudget ännu en gång kom från HFAB:s styrelse.

HFAB utökar sommarjobbsbudgeten igen – De tuffa ekonomiska tiderna som vi befinner oss i nu är utmanande för många. Flera arbetsplatser som brukar erbjuda sommarjobb behöver dra ned på dem i år. HFAB är ett starkt bolag som värnar om våra ungdomar, vi vet hur viktigt det är att ge dem en chans till en första anställning och en väg in i arbetslivet. Därför satsar vi extra på sommarjobben just i år, säger Bruno Petersson, HFAB:s styrelseordförande.

Så kommer den utökade sommarjobbsbudgeten att användas 

 Den utökade satsningen på ytterligare 500 000 kronor innebär att HFAB kommer att kunna erbjuda 32 platser till på Framtidsakademin VÄXA Andersberg. VÄXA är en sommarjobbsinsats som HFAB, Willhem och Skolan mitt i byn har bedrivit sedan 2018. Dessa sommarjobb är riktade till barn i åldern 13 till 15 år. Huvudsakliga arbetsuppgifter är att aktivera de yngre barnen (6–12 år) som kommer till Sommarkul på Andersbergsskolan och Solrosparken på Vallås under sommaren.

– Det känns verkligen bra att utöka satsningen på detta vis och kunna erbjuda ännu fler jobb till barn i den här åldersgruppen, säger Niklas Ståhl som är chef för HFAB:s bostadssociala avdelning.

Delar av satsningen riktar sig även till Framtidsakademin Sommar, där 15 platser kommer att avsättas till sommarjobb för ungdomar i ålder 16-19 år.

– Just detta är viktigt eftersom vi behöver spridning i åldersgrupperna, säger Niklas Ståhl.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>