Högt söktryck på Örebro kommuns gymnasieskolor
Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Högt söktryck på Örebro kommuns gymnasieskolor

Högt söktryck på Örebro kommuns gymnasieskolor

Publicerat av: Redaktionen

Den slutliga antagningen till gymnasieskolorna visar att samtliga av kommunens utbildningar är populära och att alla platser kommer fyllas.

Nu börjar förberedelserna för att emot 1552 nya elever i höst.

Högt söktryck på Örebro kommuns gymnasieskolorSommarens antagningssiffror visar att det är ett fortsatt högt söktryck på Örebro kommuns gymnasieprogram och att alla platser kommer att fyllas. Det innebär att kommunens fyra gymnasieskolor nu börjar förberedelserna för att ta emot 1552 nya, förväntansfulla elever i höst.

Det är högt söktryck på alla fyra skolor, men likt tidigare har intresset för ekonomiprogrammet varit extra stort. Örebro kommun beslutade tidigt att, för andra året i rad, öka antalet platser på Rudbecksgymnasiet och Virginska gymnasiet.

– Vi ser det som ett kvitto på att det systematiska arbetet med att jobba med attraktivitet och dimensionering på strategisk nivå bär frukt. Vi har också förmågan att hitta balans mellan elevernas önskemål och antal platser, säger Mokhtar Bennis, gymnasie- och vuxenutbildningschef.

– Det här visar att våra kommunala gymnasieskolor har en hög attraktivitet och att väldigt många ungdomar i Örebro vill ha sin gymnasiala utbildning på våra skolor. Det är ytterst ett kvitto för lärare, rektorer och förvaltning att vi lyckats bra med vårt uppdrag, säger Maria Haglund (M), kommunalråd med ansvar för bland annat gymnasiefrågor.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>