Bostadsbolaget bryter barriärer med kostnadsfri idrottsskola för barn
Hem EFTER PLUGGET Bostadsbolaget bryter barriärer med kostnadsfri idrottsskola för barn

Bostadsbolaget bryter barriärer med kostnadsfri idrottsskola för barn

Publicerat av: Redaktionen

För femte året i rad lanserar Bostäder i Borås en öppen idrottsskola på Göta tillsammans med Kronängs IF.

Syftet är att låta barn och unga delta i fysiska aktiviteter, oavsett ekonomiska förutsättningar.

Från och med den 15 april kommer idrottsskolan att hållas två gånger i veckan, med målet att främja en aktiv och hälsosam livsstil.

Idrottsskolan strävar efter att skapa en välkomnande och trygg miljö där unga får möjlighet att röra på sig och samtidigt utveckla värdefulla sociala färdigheter, samt bygga självförtroende. Verksamheten kräver inga föranmälningar och är öppen för alla barn som önskar delta. På så sätt utesluts ingen på grund av ekonomiska eller sociala hinder.

Bostadsbolaget bryter barriärer med kostnadsfri idrottsskola för barn– Idrottsskolan är en plats där barn kan lära, leka och växa på sina egna villkor, vilket är fundamentalt för en lycklig och sund uppväxt, säger Genc Avdiu, tf områdesutvecklingschef på Bostäder i Borås. Vårt mål är att alla barn ska kunna delta och få en positiv introduktion till idrott, oavsett bakgrund eller tidigare erfarenheter

Bostadsbolaget står för finansieringen och idén till projektet. Samarbetet med Kronängs IF innebär att idrottsföreningen tillhandahåller ledare för aktiviteterna och material för varje tillfälle.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>