Fler elever i Matfors ska nu få extra stöd för att nå kunskapsmålen i skolan
Hem KOMMUNER Nu ska fler elever i Matfors få extra stöd för att nå kunskapsmålen i skolan

Nu ska fler elever i Matfors få extra stöd för att nå kunskapsmålen i skolan

Publicerat av: Redaktionen

Nu utökar Stiftelsen Läxhjälpen verksamheten till Matfors.

Under våren inleds ett nytt samarbete mellan den icke vinstdrivande stiftelsen och Matfors skola, med målet att fler elever på skolan ska nå kunskapskraven och gå vidare till gymnasiet.

Stiftelsen Läxhjälpen är en icke vinstdrivande stiftelse som bedriver ett strukturerat läxhjälpsprogram för att höja gymnasiebehörigheten runtom i landet och stötta det kompensatoriska uppdraget i skolor med resultat under rikssnittet. Läxhjälpen bedriver sedan tidigare verksamhet på flera grundskolor i Sundsvall och nu utökas programmet även till Matfors.

  • Matfors skola ser fram emot samarbetet med Läxhjälpen och vi tror att detta är den skjuts framåt eleverna behöver för att nå betyg i sina ämnen. Läxhjälpens struktur och upplägg är tilltalande för eleverna och det kommer att leda till högre måluppfyllelse, säger Helena Amrén, biträdande rektor på Matfors skola.

Stiftelsens mål är att skapa bättre förutsättningar för fler att klara grundskolan och riktar sig till de elever som ligger i riskzonen att inte bli gymnasiebehöriga. Läxhjälparna är anställda högskole- och universitetsstudenter som får ett givande extrajobb på sidan av sina studier och blir viktiga förebilder för eleverna. Sedan tidigare samarbetar Läxhjälpen med över 100 skolor i landet.

  • Fler elever i Matfors ska nu få extra stöd för att nå kunskapsmålen i skolanVi anpassar vårt läxhjälpsprogram efter skolans förutsättningar och erbjuder både fysiska och digtala lösningar – alltid med målet att fler elever ska få ökade förutsättningar att klara skolan och forma sin egen framtid oavsett geografisk hemvist. Läxhjälpsprogrammet är etablerat sedan några år tillbaka i Sundsvall och att nu kunna utöka verksamheten till Matfors med vårt digitala program är ett naturligt nästa steg. Vi ser fram emot att få lära känna eleverna, säger Ebba Myrsten, vikarierande operativ chef Läxhjälpen.

I dagarna har eleverna på Matfors skola sina första läxhjälpspass. Två eftermiddagar i veckan under läsåret kommer 15 elever och tre läxhjälpare att träffas digitalt och göra läxor, öva inför prov och jobba på studieteknik.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>