Martin Wallin blir ny vd och akademisk ledare för Jönköping International Business School
Hem NYHETER Martin Wallin som ny vd och akademisk ledare för Jönköping International Business School

Martin Wallin som ny vd och akademisk ledare för Jönköping International Business School

Publicerat av: Redaktionen

Styrelsen för Jönköping International Business School (JIBS) vid Jönköping University, har utsett Martin Wallin, idag verksam vid Chalmers tekniska högskola, till vd och akademisk ledare på JIBS.

Han tillträder den 1 augusti 2024.

– JIBS är en fantastisk handelshögskola. Helt unik i Sverige med sitt fokus på entreprenörskap, ägande och förnyelse och sin historia av att kombinera en internationell miljö med en lokal förankring. Under mina besök i Jönköping, i möten med mina framtida kollegor, har jag mötts av ett engagemang för forskning och studenter som är svårslaget. Det är en stor känsla att få leda och utveckla en sådan grupp. Jag ser fram emot att bidra med mina erfarenheter för att bygga ett ännu starkare JIBS, säger Martin Wallin.

Martin Wallin är idag biträdande professor med inriktning mot innovationsledning vid Chalmers tekniska högskola. Han är också föreståndare för Stiftelsen IMIT som organiserar forskningssamarbeten mellan akademi och näringsliv med fokus på innovation, entreprenörskap och förnyelse.

Martin är utbildad civilingenjör i industriell ekonomi, disputerad inom Technology Management och hans forskning fokuserar på innovation, ledning och strategi. Under de senaste åren har han innehaft flera lednings- och förtroendeuppdrag på Chalmers och är även knuten till ETH Zürich, Handelshögskolan i Stockholm och Lunds universitet.

Martin Wallin blir ny vd och akademisk ledare för Jönköping International Business School

Foto: Kristianne Marøy

– Martin Wallin har genom sina många tidigare uppdrag och roller inom utbildning, forskning och ledarskap samlat på sig en gedigen kunskap och erfarenhet. Jag är övertygad om att Martin är en utmärkt kraft för att tillsammans med kollegor vidareutveckla JIBS och Jönköping University. Vi är mycket glada över att hälsa Martin varmt välkommen, säger Agneta Marell, rektor vid Jönköping University.

Jerker Moodysson slutade som vd på JIBS den 1 augusti 2023 och Johan Klaesson, professor i nationalekonomi på JIBS, agerar tillförordnad vd och akademisk ledare till dess att Martin Wallin tillträder den 1 augusti i år.

Tjänsten som vd och akademisk ledare är ett förordnande som sträcker sig över fyra år.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>