https://www.mynewsdesk.com/se/pitea/pressreleases/myndigheten-foer-yrkeshoegskolan-staerker-piteaa-med-aatta-yh-utbildningar-3297592
Hem UTBILDNING Myndigheten för yrkeshögskolan stärker Piteå med åtta YH-utbildningar

Myndigheten för yrkeshögskolan stärker Piteå med åtta YH-utbildningar

Publicerat av: Redaktionen

Förra veckan tillkännagav Myndigheten för yrkeshögskolan beslutet att bevilja åtta YH-utbildningar med Piteå som studieort.

Detta innebär en stärkning av det lokala utbildningsutbudet och kommer att möta arbetslivets behov av kompetens på ett mer effektivt sätt.

Av de åtta beviljade utbildningarna är hälften helt nya och resterande har fått fortsatt förtroende.

Merparten av utbildningarna som beviljades i Piteå är inom bygg- och fastighetsbranschen.

– Norrbotten är en av de regioner i Sverige med starkast byggkonjunktur och bristen på kompetens är sedan länge mycket påtaglig. Vi ser stort behov av fler utbildningar till byggbranschen, säger Erik Ranängen, bransch- och föreningsansvarig vid Byggföretagen i Norrbotten.

Myndigheten för yrkeshögskolan beviljar utbildningar med fokus på att tillgodose arbetslivets behov av kompetens.

Eva Wikman, HR-chef på Lindbäcks Bygg, betonar vikten av att ha medarbetare med rätt kompetens när bostadsbyggandet tar fart igen:

– Vi ser yrkeshögskolan som en relevant rekryteringsbas när det gäller specialistkompetenser.

https://www.mynewsdesk.com/se/pitea/pressreleases/myndigheten-foer-yrkeshoegskolan-staerker-piteaa-med-aatta-yh-utbildningar-3297592

Karin Gebing, projektledare vid Vuxenutbildningen i Piteå kommun, berättar att merparten av de beviljade utbildningarna kommer att förläggas vid Lärcentrum. Foto: Kia Svensson

Det är utbildningsanordnare som Lernia, KYH och Yrgo som bedriver utbildningarna. Piteå kommuns Vuxenutbildning har också ett uppdrag att verka för ett brett utbildningsutbud i Piteå som matchar näringslivets efterfrågan.

– Tack vare goda dialoger med näringslivet och etablerade samarbeten med utbildningsaktörer som till exempel Yrgo och KYH, kommer merparten av utbildningarna att förläggas till vårt Lärcentrum på Acusticum, säger Karin Gebing, projektledare Piteå kommuns Vuxenutbildning.

Följande utbildningar har blivit beviljade starter under 2024, 2025 och 2026 i Piteå:

  • Fastighetstekniker hållbar drift
  • Internationell affärsinriktad logistiker och speditör
  • KMA-samordnare
  • Miljösamordnare hållbara byggnader
  • Platschef hållbar produktion
  • Specialistundersköterska akutsjukvård
  • Systemutvecklare i Java och Javascript
  • Ventilationsingenjör

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>