Örebro kommun lanserar Vardagshjältarna, en podd som ska guida unga i valet av jobb
Hem KOMMUNER Örebro kommun lanserar nu Vardagshjältarna, en podd som ska guida unga i valet av jobb

Örebro kommun lanserar nu Vardagshjältarna, en podd som ska guida unga i valet av jobb

Publicerat av: Redaktionen

Nu lanserar Örebro kommun Vardagshjältarna, en ny podd för dem som ska studera, välja jobb eller byta jobb och är nyfiken på vad olika yrkesroller innebär.

För, det myllrar av roller och titlar på Sveriges arbetsplatser, men vad gör alla dessa människor på jobbet egentligen?

Podden Vardagshjältarna riktar sig främst till unga vuxna och ungdomar i länet som står inför val till vidare studier, som ska börja jobb eller som är nya i arbetslivet. Podden erbjuder insikt i olika yrkesroller, och kan användas som en guide för dem att hitta rätt.

Örebro kommun lanserar Vardagshjältarna, en podd som ska guida unga i valet av jobb– När vi har pratat med ungdomar har vi förstått att det kan vara svårt att förstå vad man kan jobba med och vad olika yrkesroller innebär. Vad människor gör på jobbet, helt enkelt. Det finns såklart välkända roller i samhället, som kock och lärare, men också en mängd yrkesroller som inte alls är lika självklara, förklarar Linnea Jonsson, kommunikatör med inriktning rekryteringskommunikation.

I varje avsnitt gästas podden av en utvald medarbetare från någon av Örebro kommuns verksamheter.

Först ut är förskolläraren Maria Bichis som arbetar på den kommunala förskolan Leklunden. I avsnittet berättar hon om sitt jobb och de utmaningar som hon möter i sin arbetsvardag. Hur enkelt är det egentligen att behålla pedagogiken på jobbet, när man även har barn på hemmaplan? Och vad innebär det att vara huvudlärspridare?

– Med podden vill vi bredda bilden av vilka yrkesroller som finns i samhället. Vi får även tillfälle att berätta om oss själva, arbetsgivaren Örebro kommun, och på så vis stötta vår kompetensförsörjning. Det ger oss en bra möjlighet att skapa nyfikenhet och ge inblick om oss och våra fler än 350 olika roller, samtidigt som vi guidar och underlättar för en målgrupp som står inför viktiga val i livet, berättar Christoffer Odstam, enhetschef HR.

Podden programleds av representanter från HR-avdelningen och kommunikationsavdelningen och planeras att släppas med ett avsnitt i månaden. Podden ska vara lättillgänglig, lättsam och framförallt informativ. Podden marknadsförs via Studie-och yrkesvägledare och på sociala medier, för att nå fram till målgruppen unga vuxna och ungdomar.

Det första avsnittet av podden Vardagshjältarna hittar du här.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>