över 1300 nya utbildningsplatser inom yrkeshögskola beviljade
Hem UTBILDNING Över 1300 nya utbildningsplatser inom yrkeshögskola beviljade

Över 1300 nya utbildningsplatser inom yrkeshögskola beviljade

Publicerat av: Redaktionen

Familjen Helsingborg fick besked om nya utbildningsplatser till yrkeshögskola från Myndigheten för Yrkeshögskolan.

Det innebär att det totala antalet utbildningar inom yrkeshögskola (YH) ökar inklusive att helt nya utbildningar startar.

Till Familjen Helsingborg välkomnar vi nu både nya utbildningsanordnare och nya utbildningar inom bland annat teknik och IT så som data manager, data scientist, processtekniker och projektutvecklare förnybar energi. Men även tidigare utbildningar har blivit beviljade i ytterligare tre år så som drönaroperatör och IT-säkerhetsspecialist.

Under 2024 görs stora nationella satsningar på yrkeshögskolan som utbildningsform och det har lett till en ökad beviljandegrad från myndigheten. Områden som prioriterats av myndigheten är teknik och grön omställning. Man ser även att flexibla lösningarna med distansundervisning och satellitundervisning fortsätter att öka.

Totalt fick Familjen Helsingborg 14 utbildningar beviljade med över 1300 utbildningsplatser. Genom att utöka antalet yrkeshögskoleutbildningar inom Familjen Helsingborg kan vi bättre tillgodose kompetensförsörjningsbehovet och erbjuda våra invånare ännu fler attraktiva utbildningsmöjligheter.

över 1300 nya utbildningsplatser inom yrkeshögskola beviljade

Foto: Kelly Sikkema Unsplash

Yrkeshögskolans utbildningar är skräddarsydda utifrån arbetslivets behov av kompetens och statistik visar på att en examen från en yrkeshögskoleutbildning leder i 9 fall av 10 till en direkt anställning. Som grund till ansökningarna genomförs ett omfattande analys- och kartläggningsarbete tillsammans med näringslivs- och utbildningsrepresentanter från Familjen Helsingborgs elva kommuner. Det gemensamma arbetet är en viktig del i att få rätt utbildningar som ger företag rätt kompetens och möjliggör kompetensförsörjning och tillväxt i regionen.

– Det är glädjande att det är attraktivt att anordna den här typen av utbildningar i regionen och att fler anordnare väljer att etablera verksamhet här. Kan vi fortsätta locka hit relevanta yrkeshögskoleutbildningar kan vi fortsätta tillgodose våra arbetsgivare med kvalificerad kompetens, menar Andreas Roxhag, strategisk utvecklare YH-accelerator för Familjen Helsingborg.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>