Rekordmånga gymnasieskolor har delat ut Idrottssköldar
Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Rekordmånga gymnasieskolor har delat ut Idrottssköldar

Rekordmånga gymnasieskolor har delat ut Idrottssköldar

Publicerat av: Redaktionen

Hela 236 Idrottssköldar har i år delats ut på 136 gymnasieskolor i Sverige.

SCIF hade som mål att nå 200, men det slogs med råge och så ska det ju vara i idrottens värld.

Mottagarna finns i hela landet. Att vara en idrottsprofil på sin skola innebär att ha utmärkt sig inom sin idrott. Utmärkelsen tilldelas, genom jurybeslut eller omröstning, en flicka och en pojke. Att utmärka sig innebär inte enbart att vara en idrottare som levererar resultat utan det kan också vara någon som utmärkt sig i ledarskapet. Det är också viktigt att det är en person som är ödmjuk inför sina framgångar och är en bra kompis.

Rekordmånga gymnasieskolor har delat ut Idrottssköldar

Julie Evaldsson, Svante Selin och Linda Svensson, rektor. Foto: Elin Skugge

I Julie Evaldssons, Olofström, motivering står det bl.a. att hon är en talangfull och ambitiös innebandyspelare som har bra blick för spelet och ett vasst skott! Hon gjorde en bra säsong i Allsvenskan samt fick kröna den gånga säsongen med ett guld i Smålandscupen.
Svante Selin kom 1:a på SM i sprint och det följdes av en juniorlandslagsdebut. I sommar väntar junior-VM.

Jeffery Omorodion på Praktiska gymnasiet i Malmö City hade följande motivering: Eleven har arbetat ambitiöst med skolidrott och basket på fritiden. Han brinner för idrott och strävar alltid efter att utvecklas. Jeffery är en inspiration och vi önskar honom all lycka.

På Höghammarsgymnasiet i Bollnäs fick Eva Sundqvist äran att dela ut Idrottsskölden till två elever. Bollkillen Adam Louge-Wall, som bidragit till både medaljer och pokaler, prisades för sin stora träningsvilja. Träningsvilja och nyfikenhet besitter också Igraan Ali, en idrottare med positiv inställning på såväl fotbolls- som innebandyplanen.
– Jag blev chockad, Jag visste inte att jag skulle få det, säger Igraan Ali.
Innan hon började på skolan höll hon inte på med idrott, men på Höghammargymnasiet har hon varit pigg på att testa allt.

Priset stimulerar och inspirerar förhoppningsvis till fortsatt idrottande och idrottsledarskapet livet ut.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>