Fritid Helsingborg lanserar en innovativ digital plattform för unga i Helsingborg
Hem TEKNIK Fritid Helsingborg lanserar Ungdomsappen – en innovativ digital plattform för unga

Fritid Helsingborg lanserar Ungdomsappen – en innovativ digital plattform för unga

Publicerat av: Redaktionen

Ungdomsappen är Fritid Helsingborgs satsning som ska ge ungdomar tillgång till evenemang och aktiviteter i Helsingborg.

Appen, som lanseras 20 januari, ger ungdomar möjlighet att delta i stadens aktiviteter – på ett enkelt, roligt och tryggt sätt.

Ungdomsappen är en satsning från Fritid Helsingborg med syfte att skapa en digital mötesplats och aktivitetsportal för ungdomar i staden. Genom appen får ungdomar tillgång till information om fritidsgårdar, aktiviteter och möjligheten att anmäla sig till evenemang, allt på ett enkelt, tryggt och bekvämt sätt, samtidigt som de själva kan vara med och påverka innehållet.

– Vi på Ung Fritid är stolta över att ha anslutit oss till Ungdomsappen. Det gör att vi når ut med vår verksamhet till ungdomar på ett tydligare sätt, där vi också kan erbjuda en plattform där ungdomar får möjlighet att vara delaktiga och påverka Ung Fritids verksamhet, säger Cecilia Pihl, enhetschef Ung Fritid.

Från och med sportlovets start vecka 8, ska Ung Fritids aktiviteter ha flyttat in i Ungdomsappen.

En app som samlar allt på ett ställe

Ungdomsappen är den perfekta följeslagaren för dig som är ung i Helsingborg. I appen kan du ansluta dig till Helsingborg stads öppna verksamheter; fritidsgårdar, mötesplatser och aktivitetshus för att ta del av aktiviteter och evenemang, chatta med fritidsledare samt få möjlighet att vara med och påverka verksamheterna.

Det här finns i Ungdomsappen:

  • Aktuell information om fritidsgårdarnas öppettider
  • Möjlighet att anmäla sig till resor, aktiviteter och evenemang
  • Möjlighet för ungdomar att interagera med fritidsgårdar
  • Allt-i-ett-lösning: Allt du behöver som ung i Helsingborg finns i appen

Trygghetsfördelar med appen

För vårdnadshavare underlättar appen godkännandet av ungdomarnas deltagande i resor och evenemang genom mobilt BankID, och ökar samtidigt tryggheten för ungdomar i Helsingborg. Det går att använda appen utan BankID.

Fritid Helsingborg lanserar en innovativ digital plattform för unga i Helsingborg– Appen är otroligt värdefull på våra mötesplatser, fritidsgårdar och aktivitetshus. Genom den får vi snabb tillgång till vårdnadshavares kontaktuppgifter – en avgörande funktion, särskilt vid akuta situationer som till exempel en evakuering på grund av brand. Dessutom möjliggör den att vi kan följa ungdomarnas närvaro hos oss i realtid, vilket säkerställer deras trygghet, förklarar Cecilia Pihl.

Registrera dig som medlem i appen

För att använda Ungdomsappen måste alla ungdomar under 18 år få hjälp av sina vårdnadshavare för att registrera sig via mobilt BankID eller genom ett formulär som finns i appen. Appen är tillgänglig på både App Store och Google Play.Appen är gratis.

Under lanseringsperioden kommer Ung Fritids öppna verksamheter erbjuda hjälp och utbildning om hur appen fungerar. Ta med din mobiltelefon till din närmaste fritidsgård, så kan våra fritidsledare hjälpa dig att komma i gång.

Releasefest på Tryckeriet 20 januari

Ung Fritid bjuder in till en releasefest den 20 januari för att fira lanseringen av Ungdomsappen tillsammans med ungdomar i Helsingborg. Det blir en fartfylld fest fylld av överraskningar, tävlingar och olika aktiviteter för dig mellan 13–19 år.

Under kvällen får alla som deltar på festen en unik chans att vinna fantastiska priser genom att registrera sig i Ungdomsappen.

Festen arrangeras av ungdomar från Ung Fritids öppna verksamheter och riktar sig till ungdomar i åldern 13–19 år. Press och media är välkomna att delta på festen.

Tid: 18.00-21.00

Plats: Tryckeriet, Vasatorpsvägen 1B, Helsingborg (karta)

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>