Skapa lärarlivet du drömmer om - ny bok guidar till lyckade lektioner
Hem SOMMARLÄSNING Skapa lärarlivet du drömmer om – ny bok guidar till lyckade lektioner

Skapa lärarlivet du drömmer om – ny bok guidar till lyckade lektioner

Publicerat av: Redaktionen

Många lärare kämpar med stök i klassrummet och ofokuserade elever.

I kombination med extra timmar för att hinna med allt, leder det lätt till stress, utmattning och sjukskrivning.

Läraren och författaren Carolina Sundkvist släpper nu boken Lyckade lektioner med lärare och elever som mår bra, där hon ger strategier för ett lärarliv med kontroll, ork, energi och motivation för att skapa lyckade lektioner.

— Den här boken är resultatet av mitt arbete med elever, samt många och långa samtal med olika lärare. Skolan har ett arbetsgivaransvar, men det finns mycket som lärare kan göra själva för att förbättra arbetssituationen. I boken får du tips på hur det går att skapa lyckade lektioner där både lärare och elever mår bra genom att prioritera rätt, planera smart och se till att använda arbetstiden till det som ger mest tillbaka, säger Carolina Sundkvist.

När man gör som man alltid gjort, kommer man att få de resultat som man alltid fått. Man behöver möta eleverna där de är kunskapsmässigt, inte där man önskar att de ska vara. Men hur ska läraren hinna?

Skapa lärarlivet du drömmer om - ny bok guidar till lyckade lektioner

Carolina Sundkvist

I Lyckade lektioner med lärare och elever som mår bra ges strategier för ett lärarliv där det finns ork kvar i slutet av dagen och kunskap om hur man planerar framgångsrikt och långsiktigt. Ta del av tydliga metoder och exempel som hjälper till att öka måluppfyllelsen, höja energin och öka elevernas engagemang – oavsett deras förutsättningar. Genom bokens strategier frigörs inte bara tid, det går dessutom att sitta lugnt i båten när livet händer med vetskapen om att det finns en tydlig plan för lektioner under månader framöver. Det både förenklar för vikarier att ta vid i undervisningen samt skapar en trygghet för eleverna.

Boken riktar sig till lärare i grundskolan, och även skolledare samt specialpedagoger kan ha nytta av innehållet.

“I takt med att du arbetar igenom den här bokens olika delar kommer du att skapa en struktur i din arbetsvardag. Du kommer att få lediga kvällar och helger. Ledig tid att göra vad du vill med. Men, det krävs att du är öppen för det jag säger. Det krävs att du är öppen för att utvecklas. Jag fördjupar mig inte i teorier och forskning i den här boken. Jag ger dig konkreta råd, jag visar hur du kan göra för att få den lärarvardag du vill ha.”

”Och förändringen börjar med dig. Vissa saker gör du säkert redan idag. Emellanåt känner du dig inte alls stressad och dina elevgrupper fungerar utmärkt. Dela då med dig av dina goda exempel, prata med dina kollegor. I den här boken får du konkreta förslag på hur ni i arbetslaget eller i kollegiet gemensamt kan arbeta för att skapa lyckade lektioner.”
– ur boken

Carolina Sundkvist har lång erfarenhet av grundskolan både som lärare och i olika ledande befattningar. Hon är legitimerad lärare i F-7, förskollärare, har en speciallärarutbildning och har arbetat med utvecklingsprojekt på skolor. Hon är också författare till ett flertal läromedel för grundskolan.

Lyckade lektioner med lärare och elever som mår bra ges ut av People & Stories och släpps den 16 april.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>