Allvarliga brott och verkliga problem i ny deckare för barn
Hem SOMMARLÄSNING Allvarliga brott och verkliga problem i ny deckare för barn

Allvarliga brott och verkliga problem i ny deckare för barn

Publicerat av: Redaktionen

Hemskheter från förr och kriser i vardagen – det skriver Annika Billberg om i sin deckarserie för 9–12-åringar.

 Rubinens gåta är den avslutande delen i Mysterierna i Sörbodane och utkommer på Lilla Hoi den 21 april.

Hemligheter från det förflutna väcks återigen till liv när Emma och Carl-Fredrik hittar ledtrådar till en speciell rubin som varit försvunnen i många år. Deras efterforskningar leder fram till en övergiven plats där föräldralösa barn har hållits tillfångatagna som slavar i början av 1900-talet.

– Jag ville skriva en spännande deckare men för att det inte skulle bli för läskigt så är brotten förlagda i dåtid, säger Annika Billberg.

Allvarliga brott och verkliga problem i ny deckare för barnSkriver om barns vardagliga problem

Rubinens hemlighet handlar inte bara om gåtor och mysterier utan också om att möta förändringar i ens eget liv – som när en förälder har skilt sig och hittar en ny partner.

– Jag hade själv föräldrar som skilde sig, det är en traumatisk händelse för ett barn och livet förändras drastiskt. Men samtidigt inget som det rapporteras på nyheterna om. Jag vill att man ska kunna känna igen situationerna som karaktärerna är i.

Mer om författaren

Annika Billberg är född 1975 i Östersund, växte upp i Jönköping men bor numera i Enebyberg, Stockholm. Hon arbetar som egenföretagare och rådgivare inom kommunikation. Hon har tidigare gett ut böckerna om Tutte Brödsmula & Kalle Humla som är en spännande och rolig serie för barn i åldern 6–9 år.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>