Snap introducerar utökade funktioner för att ytterligare skydda 13-17-åringar
Hem SÄKERHET Snap introducerar utökade funktioner för att ytterligare skydda 13-17-åringar

Snap introducerar utökade funktioner för att ytterligare skydda 13-17-åringar

Publicerat av: Redaktionen

Snap presenterar idag utökade funktioner för att skydda 13-17-åringar från skada på nätet.

De nya funktionerna inkluderar utökade popup-varningar, blockeringsförbättringar och förenklad platsdelning – utformade för att förstärka de riktiga vänkontakterna, som gör Snapchat så unikt.

De utökade funktionerna är resultatet av pågående arbete för att göra det svårare för främlingar att kontakta tonåringar på Snapchat. Till exempel – redan idag – får tonåringar inte ta emot meddelanden från någon de inte har lagt till som vänner eller som inte finns bland deras telefonkontakter.

Ett antal av de funktioner som tillkännages idag är specifikt utformade för att bekämpa så kallad sextortion online – ett växande kriminellt fenomen som vanligtvis begås över plattformar av sofistikerade och ekonomiskt motiverade bedragare som ofta utger sig för att vara kvinnor och som riktar sig till unga män. Förövare samlar in och använder information från en mängd olika digitala plattformar för att utföra sextorkning.

– Vi har i åratal arbetat för att bekämpa sextortion på vår plattform – på en rad sätt. Vi har inga öppna vänlistor, samtidigt som vi använder så kallad signalbaserad detektion för att identifiera och ta bort personer med uppsåt, innan de har möjlighet att rikta sin aktivitet mot nya personer, säger Cees van Koppen, head of public policy, i Norden och Benelux länderna.

Som en del av detta arbete investerar Snap i global plattformsoberoende forskning och företaget samarbetar med andra plattformar för att bekämpa brottslighet på nätet. Snapchattare uppmuntras att lära sig att skydda sig själva genom företagets utbildningsresurser, såsom in-app Safety Snapshot om ekonomisk sextortion och på Privacy & Safety Hub.

Dessa funktioner är tänkta att göra Snapchat säkrare för tonåringar:

Snap introducerar utökade funktioner för att ytterligare skydda 13-17-åringarUtökade popup-varningar

I november 2023 lanserade Snap en popup-varning när tonåringar får ett meddelande från någon de förmodligen inte känner till i verkligheten. Popup-varningen informerar tonåringarna om den potentiella risken, så att de noggrant kan överväga om de vill komma i kontakt med den personen. Detta påminner dem om att bara få kontakt med människor de litar på. Sedan lanseringen har den här funktionen gett miljontals Snapchatters möjlighet att vidta åtgärder, vilket har lett till mer än 12 miljoner aktiva block*.

– Nu utökar vi popup-varningarna till att inkludera nya och avancerade signaler. Tonåringar kommer nu att se en varning om de får en chatt från någon som har blockerats eller rapporterats av andra, eller kommer från en region där tonåringens nätverk vanligtvis inte finns – vilket ofta är ett vanligt drag hos potentiellt illvilliga personer eller som letar att begå bedrägeri. Vi gör också popup-fönstren mer framträdande och beständiga, säger Cees van Koppen.

Cirka 90 procent av Snapchat-vänförfrågningar som tonåringar får kommer från personer som de redan har minst en Snapchat-vän gemensam med. Att tillhandahålla ännu mer information om potentiellt misstänkta chattförfrågningar kommer att bidra till att ytterligare skydda tonåringar från skadliga handlingar.

Blockerande förbättringar

Snapchat har länge erbjudit enkla blockeringsfunktioner, om någon inte vill vara i kontakt med motparten. I extrema fall skapar dåliga aktörer ibland nya konton och fortsätter att kontakta personer som har blockerat dem. I ett försök att förhindra mobbning och potentiellt upprepade trakasserier, introducerar Snapchat nu förbättringar av sina proaktiva blockeringsverktyg, med målet att ytterligare begränsa räckvidden från andra befintliga eller nya konton som skapats av det blockerade kontot.

Förenklad platsdelning och fler påminnelser

Regelbundna påminnelser skickas till alla Snapchatters – inklusive tonåringar – för att kontrollera deras kontos säkerhets- och sekretessinställningar, och det är bara möjligt att dela sin plats med Snapchatters som de har accepterat som vänner. Nu introduceras ytterligare påminnelser för att säkerställa att Snapchatters alltid är uppdaterade om vilka vänner de delar sin plats med på Snap Map. Dessutom introduceras även förenklad platsdelning, vilket gör det snabbare och enklare för Snapchatters att anpassa vilka av deras vänner som kan se din plats.

– De nya funktionerna bygger på vårt dedikerade arbete för att hjälpa Snapchatters att kommunicera med sina nära vänner i en miljö som prioriterar säkerhet, integritet och välbefinnande. Vi ser fram emot att fortsätta skapa ännu fler funktioner som hjälper till att skydda tonårssnapchattare, säger Cees van Koppen.

Hur Snapchat sticker ut idag

Snapchat erbjuder redan extra säkerhetsåtgärder för Snapchatters i tonåren och inställningen till säkerhet och integritet börjar med plattformens unika design. Eftersom onlineriskerna fortsätter att utvecklas ser Snapchat ständigt över och stärker sina skyddsmetoder.

Föräldrar kan använda Family Center, som låter dem se vilka deras tonåringar är vänner med och hur ofta de pratar, men inte de faktiska meddelanden som skickas i deras konversationer. De kan rapportera en annan Snapchatter som de kan vara oroliga för direkt med hjälp av dessa verktyg. Dessutom kan de se tonåringens integritets- och säkerhetsinställningar.

Snapchat har strikta regler för vad som får läggas upp eller marknadsföras. Innan innehåll kan nå en stor publik på Spotlight granskas det av människor och automatiserade system. Det finns heller inget alternativ för livestreaming i appen, och algoritmerna är inte programmerade för att gynna spridningen av felaktig information eller skadligt innehåll.

För att skydda tonåringar från att utsättas för olämpligt offentligt innehåll tar Snapchat också bort innehåll som bryter mot dess riktlinjer och filtrerar bort innehåll som är suggestivt och känsligt för tonåringar. Dessutom kan föräldrar ställa in ännu strängare innehållskontroller för sina tonåringar med hjälp av Family Center-verktygen.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>