Sommar i Kumla är tillbaka, med en massa kostnadsfria aktiviteter
Hem EFTER PLUGGET Sommar i Kumla är tillbaka, med en massa kostnadsfria aktiviteter

Sommar i Kumla är tillbaka, med en massa kostnadsfria aktiviteter

Publicerat av: Redaktionen

Likt förra året så välkomnar vi alla barn, unga och vuxna med barnasinnet kvar att ta del av Sommar i Kumla, som pågår under vecka 25-32.

Det bjuds på massor av aktiviteter, kända artister, allsångskvällar – en himla bra sommar helt enkelt. Allt helt kostnadsfritt, förstås!

Förra året samlade vi de flesta av aktiviteterna nere i Kumla stadspark och på Kumla torg, detta år blir det lite annorlunda. Sommartorget på Kumla torg kommer att finnas kvar och erbjuda stora spel, pyssel och en härlig plats att hänga på.

Aktiviteterna i stadsparken kommer däremot bli mer utspridda i år och det kommer erbjudas aktiviteter runt om i hela kommunen. Även Fritidsbanken kommer att ge sig ut på sommarturné och besöka olika platser under sommaren.

Isabelle Sjögren, projektledare för Sommar i Kumla, berättar att detta kommit in som önskemål från förra årets besökare:

– Utvärderingen av förra årets Sommar i Kumla visade på att det var många som efterfrågade aktiviteter på fler platser runt om i Kumla och i våra tätorter, och det har vi förstås tagit till oss. Det kommer att anordnas flera aktiviteter varje vecka och all information kommer man att hitta på www.visitkumla.se/SommariKumla från och med slutet av maj.

Gemensamt framtagande av aktiviteter

För några veckor sen efterfrågade vi önskemål från Kumlabor och besökare om vad de ville se för aktiviteter under Sommar i Kumla i år och vi fick in hundratals med svar och vi kan med glädje meddela att många av aktiviteterna kommer vi att genomföra under sommaren.

Första aktiviteten sker 19 juni och sedan bjuds det på aktiviteter ända fram till 9 augusti. Avslutningen för hela Sommar i Kumla blir den stora Familjefesten den 24 augusti i Kumla stadspark – ett riktigt hejdundrande avslut om du frågar oss!

– Familjefesten vart otroligt lyckad förra året och självklart blir det fest i år igen, avslöjar Isabelle. Men årets artister håller vi lite på!

Sommar i Kumla är tillbaka, med en massa kostnadsfria aktiviteterI år har vi har ett riktigt härligt gäng av artister som kommer att besöka oss. Under de kommande veckorna kommer vi att avslöja vilka de är, så håll utkik i våra sociala medier. Men vi kan redan nu, till alla små barns stora glädje, avslöja att Arne Alligator och Bamse och Lova från Barnkalasfestivalen kommer att besöka oss under Familjefesten. Det kommer att bli sång, dans och en hel massa skoj – och en hel massa kramar, förstås!

Vi tjuvstartar med allsång och ungdomsfestival

Vi drar igång med två evenemang redan vecka 24. Det blir en härlig allsångskväll den 12 juni för att fira att sommarlovet börjat och sen, bara två dagar senare, den 14 juni så bjuder vi in till ”692-festivalen” – en ungdomsfestival med artister, musik, dj och en massa roliga aktiviteter vid den nya skateparken i Kumla, som vi även passar på att inviga under denna eftermiddag och kväll.

Nu ser vi fram emot en riktigt härlig och fartfylld Sommar i Kumla – en himla bra sommar helt enkelt!

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>