Ungdomar ställer ut om identitet på Askersunds Konsthall
Hem EFTER PLUGGET Ungdomar ställer ut om identitet på Askersunds Konsthall

Ungdomar ställer ut om identitet på Askersunds Konsthall

Publicerat av: Redaktionen

Elever i årskurs 9 på Sjöängsskolan har fått fundera på vad som symboliserar dem själva.

Identitet kan bestå av olika egenskaper och färger som beskriver personen bäst.

Händelser i livet, intressen eller funderingar på framtiden spelar också in. Eleverna har sedan arbetat med olika konstnärliga tekniker och resultatet blev denna konstutställning!

Ungdomar ställer ut om identitet på Askersunds Konsthall— Det har varit spännande att få följa elevernas skapande på vägen och se hur de har lyckats symbolisera sin identitet. Det känns roligt att kunna ställa ut deras konstverk i Askersunds Konsthall. Vi har ju en fantastisk fördel att kunna ta del av konstutställningar och att själva ställa ut där då konsthallen ligger i samma byggnad som skolan, säger Maria Lennartsson, bildlärare på Sjöängsskolan och den som håller i projektet.

Vernissaget blir torsdag 4 april kl 16.00—17.30.

Utställningen pågår till 13 april och har öppet under bibliotekets öppettider.

Lokal: Askersunds Konsthall, Kulturhuset Sjöängen
Arrangör: Sjöängsskolan, Askersunds Konsthall
Kontakt: Maria Lennartsson, maria.lennartsson@askersund.se

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>