Uppskattad sfi-utbildning för unga vuxna är tillbaka
Hem UTBILDNING Uppskattad sfi-utbildning för unga vuxna är nu tillbaka

Uppskattad sfi-utbildning för unga vuxna är nu tillbaka

Publicerat av: Redaktionen

Den uppskattade utbildningen Ungdoms-sfi är tillbaka efter att under en tid varit pausad.

Utbildningen riktar sig till unga mellan 20 och 25 år och kombinerar språkutveckling med integrationsarbete.

– Det är väldigt positivt att vi kan erbjuda Ungdoms-sfi igen. Utbildningen är omtyckt och har bidragit till betydelsefull utveckling hos tidigare studerande, säger Steve Norman, vuxenutbildningschef i Karlstads kommun.

Uppskattad sfi-utbildning för unga vuxna är tillbakaUngdoms-sfi är speciellt anpassad för unga vuxna mellan 20 och 25 år och håller ett högre tempo än den traditionella sfi-utbildningen. På grund av det ekonomiska läget har utbildningen legat på is sedan augusti 2023 men är nu tillbaka.

– Den grönröda ändringsbudgeten som togs i december sätter kompetensförsörjning i fokus. Ungdoms-sfi är en av de verksamheter som vi vet når goda resultat när det gäller att göra människor anställningsbara och är därför en utbildning vi vill satsa på, säger Anders Peterson (C), ordförande i Karlstads kommuns gymnasie- och vuxenutbildningsnämnd.

Språkundervisning och integration i kombination

Ungdoms-sfi innehåller förutom språkundervisning även arbetsmarknadskunskap, demokratiska värden och kunskap om hur det svenska samhället fungerar. Eleverna får dessutom möjlighet att träna svenska i praktiken på en svensk arbetsplats.

– Det handlar inte bara om språkutveckling – integrationsarbetet under utbildningen är minst lika viktigt, säger Steve Norman.

Utbildningen anordnas av Folkuniversitetet på uppdrag av Karlstads kommun.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>