Utställning av elevers Miljösuperhjältar på tema hållbarhet
Hem SKOLPARTNERNATUR & KULTUR Utställning av elevers Miljösuperhjältar på tema hållbarhet 25 mars – 5 april

Utställning av elevers Miljösuperhjältar på tema hållbarhet 25 mars – 5 april

Publicerat av: Redaktionen

25 mars – 5 april ställer elever i Kungsgårdsskolans klasser 4A, 4B och 4C ut sina alster i Kulturhörnan på Säters bibliotek.

Utställningen byggs i fönstren och är tänkt att beskådas utifrån.

Elevernas Miljösuperhjältar är skapade under ledning av konstnären Hanna Nielsen inom ett Skapande Skola-projekt. Miljösuperhjältarna tar avstamp i hållbarhetsmålen som finns formulerade i Agenda 2030. Tankar om social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet har inspirerat eleverna att skapa figurer som är tänkta att på något sätt göra världen lite bättre.

– Det kan till exempel handla om att vara en bra kompis och klasskamrat, att samla in skräp och förvandla till någonting användbart, eller att rena vatten från gifter och skadliga partiklar, berättar kultursamordnare Thérèse Nylén.

Utställning av elevers Miljösuperhjältar på tema hållbarhet

Delar av utställningens miljösuperhjältar

– Eftersom Skapande Skola sker under skoltid kommer de här projekten alla elever till del. De blir viktiga byggstenar i det demokratiska uppdraget som handlar om att elever upplever kulturprojekt av många olika slag och därmed får liknande kulturella förutsättningar.

Under en heldag per klass går eleverna igenom en design-process, från en idé till en skiss, och vidare till att skapa en figur. Återbruksmaterialet som används i skapandet har eleverna med sig hemifrån.

Miljösuperhjältar är ett av många Skapande Skola-projekt som genomförs i Säters kommun under innevarande läsår. Skapande Skola-medlen delas ut av Kulturrådet och ansöks om årligen. De möjliggör kreativa projekt av det här slaget, som ofta inte ryms i skolornas egna budgetar.

Fredag den 22 mars hjälper två elever från varje klass till med att bygga utställningen med miljösuperhjältarna i Kulturhörnan på Säters bibliotek. Personal från Kulturenheten leder bygget med stöd av bibliotekets två prao-elever. Journalister är välkomna att besöka under byggets gång, på överenskommen tid.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>