Hem NYHETER ​Nu växer dataspelens världar

​Nu växer dataspelens världar

Publicerat av: Redaktionen

Med omslutande spelmiljöer, en visuell resa genom spelhistorien, nya experimentella spelinstallationer och en inblick i det tekniska och konstnärliga arbetet bakom en spelsuccé blir dataspelsutställningen Play Beyond Play nu dubbelt så stor.

Vi har skapat en upplevelse där du inte bara kan prova dina favoritspel och utforska spelhistorien utan kliva in och låta dig omslutas av spel.

​Nu växer dataspelens världar

Dataspelens värld blir nu för första gången en fysisk plats som du kan besöka i verkliga livet, säger Fanny Söderström Aupeix, projektledare.

Det börjar med en resa genom spelhistorien i Game Portal – från rymdvärldar av neonfärgade vektorer, städer uppbyggda av färgglada pixlar till vackra svenska landskap skapade av tusentals små polygoner.

Det är en omslutande upplevelse skapad av projektioner och ljudinstallationer som kastar dig in i dataspelens världar.

Game Demo samlar spel under utveckling – ett sätt för studenter och forskare att visa upp experimentella spelidéer, användargränssnitt och anvädningsområden för speltekniken.

Tre gymnasieelever har tillsammans skapat ett spel där du ska klara dig igenom din första vecka i en ny skola. Du kan också prova att styra en groda genom olika banor med hjälp av en cykelpump eller brumma dig fram i ett racingspel genom att använda din röst och låta som en bil. Här finns också en installation med virtuell KBT-terapi som just nu utvecklas på Sahgrenska i Göteborg.

I Game Evolution får du möjlighet att kika in bakom kulisserna och undersöka några av de kreativa roller som krävs för att göra ett spel.

Här kan du testa att skapa din egen spelkaraktär eller mixa spelljud.

Innan du lämnar Play Beyond Play kan du skapa en egen spelkaraktär. Du scannar in dig själv och väljer utseende och tillbehör. När du är klar kan du låta din figur vandra ut i utställningen tillsammans med tidigare besökare och stanna i spelens värld för alltid.

Var tionde människa på jorden har spelat ett svenskt dataspel, och världen pratar om det svenska dataspelsundret. Under bara fyra år åttadubblades omsättningen för den svenska dataspelsindustrin och fortsätter att utvecklas.

Som grund till den interaktiva upplevelsen Play Beyond Play ligger det tvååriga forskningsprojektet ”Dataspelens världar”. Det sammanfattas också i en bok som släpps i samband med utställningens öppnande.

Pressvisning

Onsdag 3 oktober

Frukost från 8.30, visning kl 9.00

Anmälan senast 1 oktober till

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>