Hem FORSKNING Högskolans rektor i regeringens expertgrupp

Högskolans rektor i regeringens expertgrupp

Publicerat av: Redaktionen

Nu står det klart att Högskolan Kristianstads rektor Håkan Pihl blir en av 12 rådgivare som kommer att vägleda regeringen i forskningsfrågor det kommande året.

Klimat, kompetensförsörjning och populism är några ämnen för expertgruppen.

Högskolans rektor i regeringens expertgrupp

Håkan Pihl, rektor vid Högskolan Kristianstad och ny expert i regeringens forskningsberedning.

Från och med den 1 september och 13 månader framåt ingår Högskolan Kristianstads rektor Håkan Pihl i regeringens nya forskningsberedning.

Beredningen består av 12 experter med stor kunskap om svensk forskning och kommer att fungera som rådgivare till regeringen, bland annat när den utarbetar forskningspolitiken för de kommande åren.

– Det är ett hedrande uppdrag förstås.

Jag har arbetat många år i den akademiska världen, på Lunds universitet och Högskolan Kristianstad, och hoppas att jag kan bidra med mina erfarenheter, säger Håkan Pihl, rektor vid Högskolan Kristianstad och docent i företagsekonomi med forskning inom internationellt företagande och miljöekonomi.

I ett pressmeddelande från Regeringskansliet meddelar Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, att regeringens ambition är att försvara Sveriges position som en ledande forskningsnation, värna den fria forskningen samtidigt som forskningspolitiken ska svara mot globala och nationella samhällsutmaningar.

På dagordningen kommer det även att finnas frågor om kompetensförsörjning inom vård, skola och näringsliv samt, som ett tvärgående tema, forskning och kunskap för att bemöta forskningsresistens, alternativa fakta och populism. Forskningsberedningen kommer att fungera som rådgivare i detta arbete men kan även lämna underlag till andra instanser, som det nationella innovationsråd som bistår regeringen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>