Hem SKOLNIVÅGRUNDSKOLA IT-bolag erbjuder drömjulklapp till mellanstadieklasser – premierar med programmeringsutbildning och klassresa för 50 000 kronor

IT-bolag erbjuder drömjulklapp till mellanstadieklasser – premierar med programmeringsutbildning och klassresa för 50 000 kronor

Publicerat av: Redaktionen

IT- och managementbolaget Consid lanserar nu en kampanj där de ger svenska mellanstadieklasser chansen att få en väldigt eftersträvansvärd julklapp – nämligen en programmeringsutbildning, mentorskap från bolaget samt en skolresa till ett värde av 50 000 kronor som morot för att fortsätta utvecklas inom teknik.

”Vi behöver ge regeringens förslag om mer teknik i skolan en spark i baken” menar företagets vd, Peter Hellgren.

Den 23 augusti i år presenterar Utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) och Näringsminister Mikael Damberg (S) i en debattartikel med rubriken ”Vårt löfte till barnen – mer teknik i skolan” att regeringen lagt fram ett förslag på en stadieindelad timplan där teknikämnet lyfts och där det avsetts egen garanterad undervisningstid för teknikämnet om minst 200 timmar i grundskolan.

IT-bolag erbjuder drömjulklapp till mellanstadieklasser – premierar med programmeringsutbildning och klassresa för 50 000 kronorSamtidigt berättar de hur regeringen gett Skolverket i uppdrag att ta fram förslag till nationella IT-strategier för skolan, där förslagen ska ge underlag för hur programmering kan göras till ett viktigt inslag i undervisningen i framför allt matematik och teknik, men även i ämnen som samhällskunskap. Till följd av detta har Skolverket tagit fram förslag på förändringar i läroplaner, kursplaner, ämnesplaner och examensmål, där man i en utredning redovisar hur man på bästa sätt ska få in programmering som en del av undervisningen.

IT- och managementbolaget Consid lanserar nu en kampanj där de ger svenska mellanstadieklasser chansen att få en väldigt eftersträvansvärd julklapp – nämligen en programmeringsutbildning, mentorskap från bolaget samt en skolresa till ett värde av 50 000 kronor som morot för att fortsätta utvecklas inom teknik.

”Vad bra att ni lovar detta, regeringen! Som ett av Sveriges snabbast växande IT-bolag tycker vi att det är otroligt positivt att denna fråga lyfts och att det läggs planer för hur programmeringen ska lyftas in i skolbänken och för hur vi ska ge våra unga den grund de behöver för att utveckla ett fortsatt teknikintresse. Men det behöver gå fortare. Det är trots allt fakta att det förutspås saknas 100 000 ingenjörer och yrkesutbildade inom teknik i Sverige år 2030, precis som Gustav Fridolin och Mikael Damberg skriver. Det är bara 14 år dit. Vi behöver göra något nu”.

Det är inte första gången Peter Hellgren, vd för Consid, uttrycker att bolaget värnar om utbildningsfrågor och att få in mer teknik och programmering i skolan. I april 2015 hyllade han Anna Kinberg Batra för Moderaternas förslag om att införa programmering i skolschemat redan i tidig ålder. Han menar på att det tycks vara nödvändigt att näringslivet stegar in och ger regeringen en spark i baken i frågan:

– Det är fantastiskt positivt att man uppmärksammar frågan och uttrycker en vilja att se till att det sker en förändring. Men den måste ju också ske, och det med omedelbar verkan. Vi behöver ge regeringens förslag om mer teknik i skolan en spark i baken. Vi tror att detta är ett sätt att börja någonstans, för att engagera en skola, som kan fungera som ett föredöme för andra skolor så att de på så sätt kan ta ett eget ansvar i att utvecklas i dessa frågor.

Allt man behöver göra för att vara med i kampanjens urval är att skicka in en nominering i film- eller textformat till Consid via deras hemsida senast den 12 december, som sedan kommer utse vilken klass som ska få ta emot detta erbjudande som en fin avrundning inför jul.

– Det känns som ett spännande grepp att anamma problemet på och att få upp såväl politikers som skolans ögon än mer för frågan. Vi är måna om att vi kan finnas med och bidra till att barn och unga redan i tidig ålder får upp ett intresse för det vår bransch har att erbjuda, för att underbygga att fler av dem väljer att utbilda sig inom vårt område. Vi ser fram emot att få in nomineringar från många skolor runtom i Sverige.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>