Digital föreläsning om ungas psykiska hälsa för viktiga vuxna i Skaraborg
Hem HÄLSA Digital föreläsning om ungas psykiska hälsa för viktiga vuxna i Skaraborg

Digital föreläsning om ungas psykiska hälsa för viktiga vuxna i Skaraborg

Publicerat av: Redaktionen

Hur kan vi vuxna bidra till att fler unga mår bättre?

Nu bjuds föräldrar, vårdnadshavare och andra viktiga vuxna i Skaraborg (och på andra platser) in till en digital föreläsning om ungas psykiska hälsa.

Allt fler unga kämpar med jobbiga tankar och känslor som de behöver hjälp med att hantera. Detta slås bland annat fast i en ny rapport för vilken Sissela Nutley, doktor i kognitiv neurovetenskap vid Karolinska Institutet, är ansvarig forskare. I rapporten ”Det syns inte – hur man mår” har ungdomar på högstadiet och gymnasiet fått svara på frågor om psykiskt mående, digitala vanor, sömn, motion och andra hälsobeteenden.

Resultatet är i många avseenden nedslående men det finns en viktig slutsats – det går att påverka sin psykiska hälsa. Detta väljer Skaraborgs kommuner, genom Skaraborgs kommunalförbund, att ta fasta på i en satsning på psykisk hälsa.

Digital föreläsning om ungas psykiska hälsa för viktiga vuxna i Skaraborg– När vi pratar med ungdomar säger de till oss att de är trötta på att prata om psykisk ohälsa, de vill fokusera på den psykiska hälsan – det som stärker dem och får dem att må bra!

-Därför satsar vi, tillsammans med flera skolor runt om i Skaraborg, på att öka deras kunskap om hur de kan agera för att må bättre, säger Susanne Sandgren på Skaraborgs Kommunalförbund.

Vuxna bjuds in till digital föreläsning

En del i satsningen är en digital föreläsning för vårdnadshavare och andra viktiga vuxna. Här är alla vuxna i Skaraborg (och även utanför) välkomna – föreläsningen hålls den 11 april kl. 18-19, den är gratis och ingen föranmälan krävs

– Vi hoppas att det blir massor av vuxna som lyssnar så att vi kan öka kunskapen om vad som får våra unga att må bra och att vi kan kroka arm i arbetet med att hjälpa dem att göra det! Länken till föreläsningen finns på vår webbplats, skaraborg.se, under kurser och konferenser. Det är bara att koppla upp sig! Säger Susanne Sandgren.

Förutom föreläsningen för vårdnadshavare och viktiga vuxna har en föreläsning för beslutsfattare hållits. För deltagande skolor innebär satsningen att skolorna får tillgång till det forskningsbaserade lärverktyget Det syns inte framtaget av den ideella organisationen Arts & Hearts. Satsningen följs av forskare från Högskolan i Skövde som undersöker vilka effekter satsningen får.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>