Arbetsintegrerad utbildning för lärare i fritidshem
Hem UTBILDNING Arbetsintegrerad utbildning för lärare i fritidshem

Arbetsintegrerad utbildning för lärare i fritidshem

Publicerat av: Redaktionen

Tack vare ett samarbete med Umeå universitet kan Piteå kommun nu erbjuda en utbildning där man studerar till legitimerad lärare i fritidshem samtidigt som man jobbar i skolan.

Arbetsintegrerad lärarutbildning ger den som saknar lärarlegitimation möjligheten att utbilda sig och samtidigt ha tryggheten i en anställning.

Utbildningen Grundlärarprogrammet fritidshem som arbetsintegrerad lärarutbildning (AIL, fritidshem) är ett samverkansprojekt mellan Umeå universitet och 16 kommuner: Boden, Haparanda, Jokkmokk, Luleå, Lycksele, Nordmaling, Norsjö, Piteå, Skellefteå, Sorsele, Storuman, Vännäs, Åsele, Älvsbyn, Örnsköldsvik och Överkalix. Den vänder sig både till de som redan jobbar inom fritidshem men saknar legitimation och till de som har ett intresse av att jobba inom fritidshem.

Arbetsintegrerad utbildning för lärare i fritidshem

Studera till legitimerad lärare i fritidshem samtidigt som du jobbar!

– Vi har ett stort rekryteringsbehov och vill därför kunna erbjuda alternativ för både befintliga och framtida medarbetare. Det här utbildningsupplägget möjliggör för oss att fortbilda dem som redan jobbar hos oss och som önskar få en legitimation, samtidigt som vi öppnar upp för andra som är intresserade att jobba hos oss under tiden som de studerar och förhoppningsvis även när de är klara med utbildningen, säger Elice Öqvist, avdelningschef grundskola Piteå kommun.

Utbildningen och anställningen startar hösten 2024 och programmet har samma innehåll som utbildningen som ges på helfart. Efter fullgjorda studier får man en grundlärarexamen för fritidshem och kan undervisa i fritidshem och i ämnet bild eller idrott och hälsa.

Mer information om utbildningen och hur man ansöker finns på Umeå universitets hemsida. Arbetsintegrerad lärarutbildning (umu.se)

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>