Lärande i Sverige och Kicks Group i nytt nationellt partnerskap
Hem UTBILDNING Lärande i Sverige och Kicks Group i nytt partnerskap

Lärande i Sverige och Kicks Group i nytt partnerskap

Publicerat av: Redaktionen

Kicks Group och Lärande i Sverige samverkar för att skapa optimala förutsättningar för eleverna som läser till Hår- och Makeupstylist på Realgymnasiet.

Partnerskapet syftar till att parterna gemensamt ska verka för elevens bästa under den arbetsplatsförlagda praktiken (APL) för att ge eleverna bästa möjliga förutsättningar att vara anställningsbar efter avslutade studier och erhållen examen.

Samverkan är central och målet för skolan är att erbjuda en utbildning med hög kvalitet som är anpassad till de kompetenskrav som ställs av skönhetsbranschen.

Lärande i Sverige och Kicks Group i nytt nationellt partnerskap”Det är så viktigt att vi är lyhörda för vilka kompetenser som är aktuella i branschen så att vi kan erbjuda en utbildning som är relevant och framtidssäkrad. Genom att samarbeta med branschledande aktörer håller vi oss uppdaterade och framåtlutade, jag är stolt och glad över att samarbeta med Kicks och ge våra elever den här möjligheten”, säger Anneli Larsson som är vd för Lärande Partner.

Kicks ser väldigt positivt på partnerskapet och att ta emot elever från skolorna.

”Vi har behov av utbildad personal och ser samarbetet som ett givande utbyte där intresserade elever ges möjligheten att utveckla och fördjupa sina kunskaper hos oss för att sedan kunna gå stärkta ut i arbetslivet”, säger Emma Nyberg som är Partneransvarig på Kicks Group.

Kicks är Nordens ledande skönhetskedja och erbjuder ett helhetskoncept inom makeup, doft, hud- och hårvård. Flaggskeppsbutiker finns i Stockholm Göteborg, Oslo och Malmö. Realgymnasiet finns på 23 orter i Sverige där Hantverksprogrammet, med programfördjupningen Hår- och Makeupstylist finns i Västerås, Uppsala, Lund, Stockholm och Gävle.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>