Två av Högskolan Västs utbildningar granskade av UKÄ
Hem UTBILDNING Två av Högskolan Västs utbildningar granskade av UKÄ

Två av Högskolan Västs utbildningar granskade av UKÄ

Publicerat av: Redaktionen

Universitetskanslersämbetet, UKÄ, har genomfört en granskning av landets utbildningar inom fastighetsmäkleri.

UKÄ har i sin bedömning sett brister i Högskolan Västs fastighetsmäklarutbildningar både vad gäller utformning och genomförande.

– Kritiken som riktas mot de här utbildningarna är omfattande, och vi tar den på allra största allvar. Vi har inlett en process för att analysera vilka åtgärder kritiken föranleder både på kort och lång sikt, säger Fredrik Sjögren, tillförordnad prefekt för Institutionen för Ekonomi och IT.

Granskningen gäller både utbildningen Mäklarekonomprogrammet (180 hp), som var en del av högskolans ordinarie programutbud, samt utbildningen Fastighetsmäklare (120 hp) som erbjuds som uppdragsutbildning. Totalt är över 300 personer inskrivna på de två utbildningarna.

Två av Högskolan Västs utbildningar granskade av UKÄ– Vi prioriterar nu att se till att studenterna och de som går uppdragsutbildningen får en riktigt bra utbildning. All kraft riktas mot att säkerställa att vi på kort sikt rättar till de brister som granskningen lyft fram. Studenterna både kan och ska känna sig trygga med att de får en utbildning som håller hög kvalitet, säger Fredrik Sjögren.

Det är flera lärosäten som får anmärkningar på sina fastighetsmäklarutbildningar.Förutom Högskolan Väst får även Högskolan i Gävle, Högskolan i Halmstad, Sveriges lantbruksuniversitet och Karlstads universitet omdömet ”ifrågasatt kvalitet” av UKÄ.

Kungliga tekniska högskolan, Malmö universitet och Luleå tekniska universitet får omdömet ”hög kvalitet” på sina fastighetsmäklarutbildningar.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>