GlobalConnect inleder samarbete för att hjälpa unga in på arbetsmarknaden
Hem UTBILDNING GlobalConnect inleder samarbete för att hjälpa unga in på arbetsmarknaden

GlobalConnect inleder samarbete för att hjälpa unga in på arbetsmarknaden

Publicerat av: Redaktionen

GlobalConnect har inlett ett samarbete med F1RST, ett initiativ dedikerat att demokratisera näringslivet genom att inspirera unga från olika bakgrunder att söka till universitet och högskolor.

Bakom initiativet står Daniel Sachs Foundation och Handelshögskolan i Stockholm. Förutom ekonomiskt, stöttar och inspirerar GlobalConnects medarbetare genom mentorskap och nätverk.

F1RST är ett initiativ som samlar skolor, universitet och företag för att stödja och vägleda unga talanger från olika bakgrunder. Syftet är att bredda mångfalden inom näringslivet och överbrygga klyftan mellan utbildning och professionella möjligheter. Som ett av de ledande bolagen av digital infrastruktur och datakommunikation i Norden har GlobalConnect länge arbetat för att överbrygga digitala klyftor i samhället och det nya samarbetet har skapat stort engagemang bland medarbetarna.

– För mig känns det fantastiskt att få vara med och bidra. Jag brinner starkt för detta eftersom jag av erfarenhet vet hur avgörande det är att få ta del av olika miljöer för att föreställa sig nya möjligheter. Genom vårt deltagande hoppas jag ge ungdomar en bild av svenskt näringsliv, i synnerhet telekom, så att de kan föreställa sig en spännande framtid i branschen, säger Tom Ghorbani, Business manager på GlobalConnect och initiativtagare till samarbetet.

– F1RST jobbar med att sänka trösklar till högre utbildning och att synliggöra olika studie- och karriärvägar som annars är tämligen okända för unga talanger inom vårt community. Att GlobalConnect nu går in och stöttar oss i detta viktiga arbete, med ett stort antal medarbetare som engagerar sig som mentorer och i våra olika workshops, är ett tydligt exempel på hur vi tillsammans kan stärka unga talanger som inte har tillgång till nätverk eller kännedom om olika framtida arbetsplatser. Tillsammans arbetar vi för ett mer inkluderande näringsliv som formas av ambition snarare än tradition, säger Sabinor Haas Lönnroth, verksamhetschef för F1RST.

GlobalConnect inleder samarbete för att hjälpa unga in på arbetsmarknadenSamarbetet mellan GlobalConnect och F1RST löper initialt under två år. Det är ett av flera initiativ GlobalConnect gör för att säkra en inkluderande arbetsplats och bidra till att öka mångfalden och jämställdheten inom tech- och telekombranschen. Utöver detta satsas även stort på utbildning inom mångfald och system för att säkra jämlik rekrytering och utveckling. GlobalConnect har även tecknat så kallade ESG-lån där räntekostnaderna är villkorade att bolaget uppnår sina hållbarhetsmål, där bland annat jämställdhet i ledningen är ett av målen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>