Rekordpublik för årets julkalendern i Barnradion
Hem EFTER PLUGGET Rekordpublik för årets julkalendern i Barnradion

Rekordpublik för årets julkalendern i Barnradion

Publicerat av: Redaktionen

Årets julkalender i Barnradion, Tjuven på Nikolaus läroverk, har hittills lyssnats på över 2,2 miljoner gånger digitalt – det innebär rekord för andra året i rad. 

Under december är Sveriges Radios julkalender en av landets allra största poddar, och den ökande trenden håller i sig.

Rekordpublik för årets julkalendern i Barnradion 2

En rekordkalender blev det i år! Illustration: Lina Neidestam.

– Vi trodde nog aldrig att vi skulle slå förra årets lyssnarsiffror, men nu känns det bara underbart! Jag är glad att vi vågade satsa på humor i år, förutom det vanliga spänningsdrivet, säger Frida Derwinger, dramaturg och konstnärligt utvecklingsansvarig på Drama för unga, som producerar julkalendern.

Den tidigare toppnoteringen var från i fjol när kalendern fick 2 135 000 lyssningar fram till julafton, ett rekord som alltså nu är slaget.

Till detta ska läggas de cirka 400 000 som lyssnat varje morgon i P4. Dessutom döljer sig betydligt fler lyssnare bakom siffrorna eftersom julkalendern är väldigt populär att lyssna på tillsammans, till exempel i skolor över hela landet.

På Barnradion ser man rekordsiffrorna som ett kvitto på att den unga publiken uppskattat historien om 11-årige Dante som börjar på skolan för ”julens unga beskyddare”:

– Så fantastiskt roligt att se att så många lyssnare, både gamla och nya, har tagit årets kalender till sina hjärtan. Hela teamet med regissör och manusförfattare Astrid Mohlin i spetsen förtjänar verkligen denna succé för det är en riktig kanonproduktion, säger Per Palmqvist, exekutiv producent på Barnradion.

Faktaruta om Tjuven på Nikolaus läroverk

Årets julkalender från Barnradion utspelar sig i en nära framtid där allt färre firar jul. Men på en hemlig plats, djupt inne i skogen, finns en skola som i århundranden utbildat julens unga beskyddare. Men allt är inte så bra som det verkar på skolan – snart står det klart att det finns en tjuv på Nikolaus läroverk.

Regissör och manusförfattare är Astrid Mohlin, illustratör är Lina Neidestam och för musiken står Kristina Issa.

I rollerna bland andra:
Dante: Tim Hilton-Brown
Inez: Signe Ternstedt
Charlie: Casper Fridfelt
Nora: Sara Cela
Suzanne: Hanna Ullerstam
Mogens: Morten Vang
Vix: Jessica Heribertsson
Florentin: Dilan Amin
Melissa: Ulla Skoog
Dantes Mamma: Sissela Benn
Nikolaus: Peter Harryson
Dantes lärare: Valdemar Westesson
Som sig själva: Victor Beer, Babs Drougge

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>