Skolelever ringer till rymden – livesamtal med Marcus Wandt på ISS
Hem TEKNIK Skolelever ringer till rymden – livesamtal med astronaut Marcus Wandt på ISS

Skolelever ringer till rymden – livesamtal med astronaut Marcus Wandt på ISS

Publicerat av: Redaktionen

Den 29 januari samlas skolelever på Tekniska museet för att ställa sina frågor till astronaut Marcus Wandt.

Tack vare ESERO Sverige – ett samarbete mellan KTH och Sveriges fem Wisdome-arenor, på initiativ av ESA och Rymdstyrelsen – får barn och unga möjlighet att koppla upp sig mot den internationella rymdstationen ISS och uppleva rymdforskning på riktigt.

200 skolelever från olika håll i landet har valts ut att resa till Stockholm för en heldag med utforskande av rymden. Dagens höjdpunkt blir ett videosamtal där barnen får ställa sina frågor till Sveriges nya astronaut, Marcus Wandt, som just nu befinner sig på den Internationella Rymdstationen ISS .

Förutom samtalet, kommer skoleleverna att engagera sig i en rad rymdaktiviteter under dagen. Jordobservationer, raketbyggen, uppskjutningar, testa att docka med ISS och möjlighet att prova på både träning i tyngdlöst tillstånd att träna som en astronaut och att äta rymdmat i form av insekter och larver.

Skolelever ringer till rymden – livesamtal med Marcus Wandt på ISS

Marcus Wandt. Foto: Axiom

I programmet finns också Open Space-visningar i Wisdome Stockholm, som bjuder på omslutande rymdupplevelser i 3D där publiken är med och styr färden genom hela det kända Universum.

“Genom att låta skolelever utforska rymden öppnar vi oändliga möjligheter att upptäcka naturvetenskap, innovation och problemlösning – och kanske viktigast av allt – att få insikter om hur vi alla kan vara en del av att forma en hållbar framtid”, säger Mariana Back, projektledare för ESERO Sverige på Tekniska museet.

Datum: 29 januari.

Tid: Aktiviteterna startar kl 10:00. Samtal med Marcus Wandt kl 14:25-14:45.

Plats: Tekniska museet i Stockholm.

Samtalet med Marcus kan även följas live på Universeum i Göteborg, Visualiseringscenter C i Norrköping och på ESERO Sveriges hemsida esero.se/skolprojekt/in-flight-call-med-marcus-wandt/

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>