Readly lanserar NyhetsQuiz – vill sporra vuxna och tonåringar att diskutera nyhetshändelser
Hem TEKNIK Readly lanserar NyhetsQuiz – vill sporra vuxna och tonåringar att diskutera nyhetshändelser

Readly lanserar NyhetsQuiz – vill sporra vuxna och tonåringar att diskutera nyhetshändelser

Publicerat av: Redaktionen

Nästa vecka är det läslov. Den senaste PISA-studien* visade att läsförståelsen bland landets 15-åringar har gått ner.

Samtidigt visar Ungdomsbarometern** att unga vill ta del av nyheter, men medierna har svårt att nå fram till dem.

Readlys NyhetsQuiz innehåller inte bara frågor, utan förslag till diskussioner vuxna kan ha med tonåringar om aktuella nyhetshändelser.

Readly lanserar NyhetsQuiz – vill sporra vuxna och tonåringar att diskutera nyhetshändelserInför Läslovet v 44 har Readly skapat ett NyhetsQuiz för att inspirera tonåringar och vuxna att läsa tidningar och magasin tillsammans. Syftet med initiativet är att uppmuntra till läsning, starta igång diskussioner och samtal om nyheter för att väcka nyfikenhet och intresse för journalistik samt aktuella händelser. Quizzet består av totalt sju ämnen, med tre tillhörande frågor. Till varje ämne finns också en diskussionsfråga.

– Tillsammans har vi en viktig roll när det kommer till att stärka och uppmuntra barn och unga till att läsa mer, exempelvis genom att läsa nyheterna tillsammans med föräldrar och lärare. Vi jobbar kontinuerligt för att sänka tröskeln för läsglädje och tillgång till nyhetstidningar och magasin. Med Readlys NyhetsQuiz vill vi skapa utrymme för viktiga samtal och diskussioner, säger Daniel Hamrin, Nordic Content Lead på Readly.

Så här funkar Readlys NyhetsQuiz
  • Ladda ner quizet med hjälp av den här länken: Readlys NyhetsQuiz
  • Quizet består av totalt sju ämnen och med tre tillhörande frågor. Till varje ämne finns också en diskussionsfråga.
  • Gör hela quizet på en gång eller dela upp det i ett ämne per dag under läslovet.

Under Läslovet får vem som helst tillgång till Readly kostnadsfritt.

Readly är en app med 8000 svenska och internationella magasin och tidningar på plattformen.

Om Readly

Readly är marknadsledare i Europa inom kategorin digitala magasin. Företaget erbjuder en digital prenumerationstjänst som ger kunderna obegränsad tillgång till 8 000 nationella och internationella magasin – allt i en app och till en fast månadskostnad. Readly har prenumeranter i 50 länder och innehåll tillgängligt på 17 olika språk. I samarbete med 1 000 förlag världen över driver Readly digitaliseringen av dagstidningar och magasin. Under 2023 uppgick omsättningen till 663 MSEK.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>