Ateas hjälpande händer stöttar kenyanska elever med årets sommargåva
Hem TEKNIK Ateas hjälpande händer stöttar kenyanska elever med årets sommargåva

Ateas hjälpande händer stöttar kenyanska elever med årets sommargåva

Publicerat av: Redaktionen

Ateas Hjälpande Händer ger för sjunde året i rad årets sommargåva till Kenswed Academy i Kenya som ger skolelever chansen att förverkliga framtidsdrömmar genom utbildning.

Gåvan på 250 000 kronor kommer att stödja Kensweds skolelever som i år får fortsatt möjlighet att studera framför allt programmering.

Kenswed Academy har under den första halvan av termin två genomfört en rad aktiviteter som främjar studenternas tillväxt, ledarskap och gemenskap. Från miljöinitiativ till karriärutveckling och sportaktiviteter, har skolan skapat en dynamisk och berikande lärandemiljö.

Ateas hjälpande händer stöttar kenyanska elever med årets sommargåvaAteas medarbetare har de senaste sex åren, via medarbetarfonden Ateas Hjälpande Händer, skänkt pengar till gymnasieskolans utveckling av både program och personal. 2024 markerar det sjunde året på Ateas stöd till Kenswed.

– Med stöd från Atea har vi kunnat erbjuda en praktisk och innovativ lärandemiljö för våra studenter. Deras engagemang och generositet har varit avgörande för att förbereda våra studenter för framgångsrika karriärer inom teknikbranschen, säger Isaac Muteru, lärare vid Kenswed Technical and Vocational Training College.

IT-programmet har visat betydande akademiska framsteg med 218 studenter som uppnår höga genomsnittliga betyg. Programmet har också hjälpt studenter som Francis Elimlim att utveckla innovativa projekt, som biometriska system och lärandeplattformar, vilket ytterligare illustrerar den positiva påverkan av Ateas stöd.

– Jag vill tacka Kenswed Academy för möjligheten till utbildning som hjälpt oss med både kunskap och förmågan till både kritiskt och kreativt tänkande. Jag vill också tacka Atea som gjort detta möjligt genom sina bidrag. Utan detta hade jag inte haft möjligheten att tänka kreativt, och ta fram spännande idéer för både studenter och lärare på skolan, och jag tror att vi tillsammans kan göra ännu mer, säger Francis Elimlim, tredjeårsstudent på Kenswed Academy.

Genom fortsatt samarbete och stöd strävar Atea och Kenswed Academy att skapa ännu fler möjligheter för studenter att växa, lära och leda, och på så sätt bidra till samhällsutveckling och teknologisk innovation i Kenya.

– Det är viktigt att vi ser att våra medarbetares bidrag gör verklig skillnad. Att se den positiva påverkan hos studenterna, deras utbildning och deras framtid är oerhört inspirerande. Vi tror starkt på att investering i utbildning är en investering i en bättre framtid, säger Sara Ångström, program manager på Atea Sverige.

Medarbetarfonden Ateas hjälpande händer har engagerat sig i Kenswed sedan 2018. Många av Ateas medarbetare bidrar med en del av sin lön varje månad till att stötta insatserna, Atea matchar sedan beloppet. I dagsläget har Atea Sverige över 850 medarbetare som varje månad skänker pengar av valfritt belopp.

För mer information, vänligen besök: Ateas hjälpande händer

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>