Akademiska Hus investerar för Amerikanska Gymnasiet
Hem UTBILDNING Akademiska Hus investerar nu för Amerikanska Gymnasiet

Akademiska Hus investerar nu för Amerikanska Gymnasiet

Publicerat av: Redaktionen

Frescati Hage i Stockholm befinner sig i en spännande utvecklingsfas genom att Akademiska Hus bygger studentbostäder och även öppnar upp campus för nya aktörer inom utbildning och forskning.

Nu flyttar Amerikanska Gymnasiet in på området. För att möjliggöra etableringen satsar Akademiska Hus runt 110 miljoner kronor i två ombyggnationer.

Akademiska Hus investerar för att anpassa två befintliga byggnader vid Frescati Hage till Amerikanska Gymnasiet, som under de kommande åren genomför en successiv inflyttning och långsiktig etablering på området. Totalt rör det sig om en uthyrningsbar yta på cirka 3 200 m2 som ska genomgå en generell modernisering och uppgradering. Ombyggnationen av den första byggnaden står klar i samband med terminsstarten i augusti när Amerikanska Gymnasiet för första gången öppnar sin verksamhet på området. Den andra byggnaden beräknas färdigställas i etapper med inflyttning under 2024 till 2026.

– Vi är mycket förväntansfulla över hur campus i Frescati Hage kommer att utvecklas de kommande åren. Detta är ett akademiskt drömläge i Stockholm med fantastiska lokaler, säger Peter Heddelin, vd vid Amerikanska Gymnasiet.

Utvecklingen av Frescati Hage
Akademiska Hus investerar för Amerikanska GymnasietI samband med att Stockholms universitet flyttar delar av sin verksamhet till det nya campusområdet Albano öppnar möjligheten upp för Akademiska Hus att välkomna nya hyresgäster med koppling till utbildning och forskning till Frescati Hage. Här erbjuds tillgång till en sammanhållen kulturmiljö i ett naturskönt och attraktivt läge intill Brunnsviken och Nationalstadsparken. För att göra campusområdet levande under dygnets alla timmar påbörjar Akademiska Hus inom kort ännu en ombyggnation för att skapa nya studentbostäder vid Frescati Hage.

– Campus Frescati Hage är i en mycket spännande utvecklingsfas, där vi som fastighetsägare ser fram emot att välkomna en mångfald av nya verksamheter till området så som Amerikanska Gymnasiet. Därmed läggs ytterligare en pusselbit för att skapa ett fortsatt konkurrenskraftigt campus som sjuder av liv och rörelse, säger Anna Alsborger, fastighetsdirektör på Akademiska Hus.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>