Hem SKOLNIVÅ Natur & Kultur utvecklar framtidens digitala läromedel med Ubiikki

Natur & Kultur utvecklar framtidens digitala läromedel med Ubiikki

Publicerat av: Redaktionen

Förlaget Natur & Kultur har inlett ett samarbete med det finska teknikföretaget Ubiikki för att utveckla sin framtida läromedelsportfölj i plattformen Cloubi.

Ubiikkis plattform Cloubi kommer att ligga till grund för utvecklingen av Natur & Kulturs digitala läromedel.

Plattformen används redan i sex länder och bland annat av det finska läromedelsförlaget Otava.

– Vi välkomnar ett samarbete med Natur & Kultur där vi kan använda vår samlade expertis inom teknik, design och pedagogik, säger Kristian Valkama, vice president på Ubiikki.

Natur & Kultur utvecklar framtidens digitala läromedel med Ubiikki

– Cloubi är en flexibel och utvecklingsbar plattform som ger oss möjlighet att tillsammans med våra partners kunna erbjuda digitala läromedel med tydliga pedagogiska vinster – något som alltid är vårt mål, poängterar Helena Holmström, förlagschef på Natur & Kultur Läromedel.

– Otavas mål är att stötta bättre lärande. Det betyder mycket att vi delar den här visionen med Natur & Kultur när vi utvecklar framtidens digitala läromedel, avslutar Teuvo Sankila, förlagschef på Otava.

Om Cloubi:
Cloubi är en omfattande digital plattform för produktion och användning av digitala läromedel. Den möjliggör ett brett utbud av digitala läromedel och har funktioner som interaktiva övningar och avancerad analys. Cloubi används i dagsläget i sex länder och utvecklas kontinuerligt för att tillgodose marknadens behov av pedagogiska och lättillgängliga läromedel.

Om Natur & Kultur:
Natur & Kultur är en oberoende stiftelse som genom stöd, inspiration, utbildning och bildning verkar för tolerans, humanism och demokrati. Natur & Kultur erbjuder granskade och kvalitetssäkrade läromedel för förskolan, grundskolan, gymnasiet, vux och sfi.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>