EY bäst i Norden enligt studenterna
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING EY bäst i Norden enligt studenterna

EY bäst i Norden enligt studenterna

Publicerat av: Redaktionen

EY är branschens mest populära arbetsgivare enligt Universums nordiska karriärsundersökning.

Ekonomistudenterna rankar EY på plats 2, och därmed som bäst i branschen.

I årets undersökning från Universum har cirka 63 500 studenter från hela norden listat sina drömarbetsgivare. EY är med i toppen bland ekonomistudenterna, endast slagna av Microsoft. Årets andraplacering är en liten klättring mot föregående års tredjeplats.

EY finns också med på den nordiska listan över IT-studenternas och ingenjörernas mest attraktiva arbetsgivare. Bland IT-studenter hamnar EY på plats 17 och bland ingenjörerna på plats 30, och är för de sistnämnda därmed populärast i branschen.

–Alla som jobbar på EY är minientreprenörer, här kan du bygga din egen karriärväg, driva projekt och engagera dig i olika aktiviteter. Du kan till exempel starta ett mentorskapsprogram för kvinnliga studenter, vara med i EY:s hållbarhetsgrupp eller vara med och moderera någon av våra utbildningar. Att jobba ska vara kul! Teamkänsla är A och O hos oss, det är så vi bygger framtidens arbetsplats, säger Anna Svanberg, VD på EY Sverige.

”Bäst i Sverige”
I Sverige rankas EY sjua, att jämföra med föregående års niondeplacering. Årets ranking innebär att EY inte bara är branschbäst, utan också enda rådgivningsföretag som lyckas placera sig inom topp tio bland ekonomistudenterna.

EY bäst i Norden enligt studenterna

Anna Svanberg

–Vi har ett stort fokus på studentrelationer och aktiviteter, men jag är helt säker på att den största dragningskraften är alla våra fantastiska medarbetare. Det är de som verkligen sätter EY på kartan. Från  våra ambassadörer i Student Relations Team, som säkert många av dem som röstat träffat på mässor och event, till våra karriärbloggare som skriver om hur det är att jobba på EY, säger Anna Svanberg, VD på EY Sverige.

Universums undersökning är en av världens största och mest omfattande karriärundersökningar. Årets nordiska undersökning ”Most attractive employer” genomfördes från november 2021 till april 2021. Hela rankingen finns att ladda ner på Universums hemsida.

Topp 10 mest attraktiva arbetsgivarna i Norden bland ekonomistudenter 2021
1.Microsoft
2.EY
3.McKinsey & Company
4. PWC
5. Deloitte
6. L’Oréal Group
7. Boston Consulting Group
8. Nordea
9. KPMG
10. IKEA

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>