Akelius Foundation ger donation till Mattecentrum
Hem NYHETER Akelius Foundation donerar nu Mattecentrum

Akelius Foundation donerar nu Mattecentrum

Publicerat av: Redaktionen

PISA-undersökningen 2023 visade på ett stort kunskapstapp bland elever i Sverige.

En av fyra elever gick ut grundskolan utan fullständiga betyg 2022.

Akelius Foundation ger donation till Mattecentrum

Mattecentrums generalsekreterare samt en volontär i en räknestuga

Mattecentrum skapar årligen 35 000 timmar för gratis läxhjälp i matematik på 22 orter.

Akelius Foundation donerar nu 7,5 miljoner till Mattecentrum under en treårsperiod. Donationen möjliggör Mattecentrums fortsatta arbete med att ge kostnadsfritt mattestöd till unga.

“Denna donation ger oss en trygghet i att forma en långsiktig insats för barn och ungas matematikkunskaper, säger Ellen Eriksson, generalsekreterare på Mattecentrum.

Akelius Foundation är en välgörenhetsstiftelse och lämnar donationer för en rad olika ändamål framför allt för utbildning.

Mattecentrum är en ideell förening med ändamål att stötta barn och unga med kostnadsfritt matematikstöd genom fysiska och digitala aktiviteter.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>