Hem NYHETER Bidrag hjälper Kulturskolan att vidareutvecklas

Bidrag hjälper Kulturskolan att vidareutvecklas

Publicerat av: Redaktionen

Under våren fick Kulturskolan 832 000 kr i bidrag av Kulturrådet för att kunna göra fler riktade insatser för barn och unga i kommunen.

Stödet ska bland annat bidra till Kulturskolans arbete för barn och unga med funktionsnedsättning, fördjupningar inom ämnen och utvecklingen av mötesplatser för unga.

Bidrag hjälper Kulturskolan att vidareutvecklas

Bidraget kommer bland annat användas till att vidareutveckla unga musiktalanger.

Kungsbacka kommun tillhör de tio kommuner i landet som fick de högsta bidragen från Kulturrådet.

Pengarna gör det möjligt för Kulturskolan att under läsåren 2020-2021 vidareutveckla unga musiktalanger, erbjuda musikkurser för barn och unga med funktionsnedsättning och skapa mötesplatser, där kommunens unga kan upptäcka kultur i olika former.

Dessutom kommer arbetet Dans för hälsa, en danskurs för unga med psykisk ohälsa fortsätta.

– Det är roligt att Kulturrådet ser att vi har en bra verksamhet, och att vi får möjlighet att utveckla den ytterligare, säger Per Graneld, chef på Kungsbacka kulturskola.

Med tidigare bidrag startade Kulturskolan bland annat Kulturkarusellen, ett projekt där nyanlända barn och ungdomar kunde testa på ämnen som film, dans, sång, konst och teater.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>