Hem FORSKNING Forskning och forskare i fokus på fredag

Forskning och forskare i fokus på fredag

Publicerat av: Redaktionen

Spännande forskning, roliga experiment och samtal med forskare om allt mellan himmel och jord – på fredag den 27 september är det åter dags för vetenskapsfestivalen Forskarfredag i hela Sverige.

I Umeå kan barn och unga få experimentera med Draken Berta, titta in i naturens nano-universum, testa AR-hjälm och skapa en stjärnkikare för att delta i ett stjärnexperiment.

Forskning och forskare i fokus på fredag

– Under årets Forskarfredag har vi en stor variation på forskare som talar om sin forskning på ett spännande sätt. Ta reda på vad som händer med sopor i rymden, hur du själv påverkar evolutionen och vilka grundämnen som behövs för att vardagselektroniken ska fungera.

– Vi har dessutom en kemi– och fysikshow och en stjärnvisning, säger Miia Wännström, projektledare för Forskarfredag vid Umeå universitet.

Vetenskapsfestivalen Forskarfredag når ut i hela Sverige. På 27 orter kan stora och små besökare träffa forskare, prova på egna experiment, upptäcka ny forskning och lära sig mer om hur vardagen för en forskare egentligen ser ut.

– Under Forskarfredag kan alla som vill prata med forskare, lära sig mer om vetenskap och vad den har för roll i samhället, säger Lena Söderström, nationell samordnare för Forskarfredag på föreningen Vetenskap & Allmänhet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>