Hem NYHETER Många studenter glömmer försäkring

Många studenter glömmer försäkring

Publicerat av: Redaktionen

Antalet studenter som nu skriver in sig på universitet och högskolor väntas vara fler än någonsin.

Landets högre lärosäten har utökat antalet platser och många unga väljer studier, då arbetsmarknaden är särskilt tuff för ungdomarna i dessa tider.

Många studenter glömmer försäkring

Annika Lindkvist, marknadschef försäkring på Länsförsäkringar Västerbotten

Men många missar att skaffa hemförsäkring till sitt nya boende.

– Du kanske blir bestulen på cykeln eller din dator, du kan drabbas av inbrott, råkar ha sönder något för någon annan eller blir sjuk eller skadad under en resa.

Allt det ger en hemförsäkring ett ekonomiskt skydd för, säger Annika Lindkvist, marknadschef försäkring på Länsförsäkringar Västerbotten.

En hemförsäkring är nämligen ett smart paket av flera olika typer av skydd, som till exempel ett egendomsskydd, det vill säga om dina saker förstörs eller stjäls, ett reseskydd som gäller om något händer dig eller dina saker under en resa. Ansvarsskydd är en annan del, om du blir skadeståndsskyldig.

– Hos oss ingår dessutom en allriskförsäkring, en så kallad drulleförsäkring. Det är en slags otursförsäkring för dina saker, säger Annika Lindkvist.

För många studenter med begränsad budget kan det kännas som en tråkig utgift som man väljer att spara in på, men i det långa loppet kan det bli mycket mer kostsamt att stå utan en hemförsäkring. Försäkringen gäller för det du äger, hyr och lånar; till exempel för material du lånar från skolan och för den bostad du hyr.

– Skaffa en egen hemförsäkring, oavsett om du bor i lägenhet, internat, studentkorridor eller kollektiv, i första eller andra hand, avslutar Annika .

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>